A CivilTech Informatikai Adományozó Program a NIOK Alapítvány és a TechSoup Global partnerségének keretében valósul meg. A San Francisco-i székhelyű TechSoup nonprofit szervezetek technológiai kapacitásépítésével foglalkozik oly módon, hogy a vezető szoftver- és hardvergyártók által nyújtott adományokat az egyes országok nonprofit szervezeteinek adománykéréseivel kapcsolja össze.

A program azáltal, hogy az adományozott szoftvereket egy jelképes adminisztrációs / szolgáltatási díjért teszi hozzáférhetővé, csökkenti a szervezetek informatikai beszerzésének költségvetését. Az informatikai termékek adományozásával a nonprofit szervezetek szűkös költségvetéséből források szabadulhatnak fel egyéb technológiai beszerzésekre vagy más programterületekre.

A program az adminisztrációs díj ellenében elérhető ajánlatok mellett ingyenesen elérhető felhőszolgáltatásokat is elérhetővé tesz nonprofit szervezeteknek azáltal, hogy validációs szolgáltatásokat is nyújt szoftvergyártók számára ahhoz, hogy a civil szervezetek jogosultságát ellenőrizni tudják ingyenes ajánlataikhoz.

A TechSoup adományozó program 2002 óta működik, világszerte 236 országban van jelen 60 partnerszervezet segítségével. 2022-ig összesen 16 milliárd USD értékű szoftvert továbbított világszerte. A TechSoup célja az adományok közvetítése mellett a civil szervezetek hatékonyságának növelése a digitális átalakulás segítésével, amelyhez képzéseket, ismereteket nyújt.

A NIOK Alapítvány 2007-ben csatlakozott a programhoz, ezidáig 4 milliárd Ft értékben juttatott szoftvereket magyar civil szervezetekhez.

X
A {link_name} végzi az érvényesítéseket és biztosítja az ügyfélszolgálatot a CIVILTECH.HU partnerei számára. Visit {link_name}arrow