A Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány küldetése, hogy a civil társadalom Magyarországon a civil szervezetek munkája által is erősebbé és fontosabbá váljon. Ennek érdekében dolgozunk és fejlesztjük programjainkat, melyek javítják a szervezetek szakszerűségét, eredményességét, és erősítik a civil szektor közigazgatáshoz, üzleti szférához és a társadalom egészéhez fűződő kapcsolatát.

Alapvető értéknek tartjuk az erős, alulról építkező civil társadalmat. Küldetésünknek eleget téve azt szolgáljuk, hogy a civil szervezetek megerősödjenek az értékteremtésben, s mindezt hatékonyan, fenntartható módon, átláthatóan tehessék.

A NIOK-ot a Nonprofit Kutató Csoport hozta létre 1993-ban.

Programjaink

Információ nonprofitokról nonprofitoknak

Nonprofit szervezetek működéséhez hasznos, könnyen elérhető és érthető információt nyújtunk.

 • www.nonprofit.hu információs portál – Ami alapítástól megszűnésig szükséges egy civil szervezetnek. Naponta ezren olvassák.
 • NIOK elektronikus hírlevél – 11.000 olvasó hetente.
 • Adjukössze adatbázis – Magyarország legnagyobb önkéntes civil szervezeti adatbázisa (több mint 32.000 szervezet adatai).
 • E-mailes információs szolgálat civileknek és civilek iránt érdeklődőknek.
 • Ingyenes nonprofit könyvtár.

Civil szervezetek adománygyűjtési képességének fejlesztése

A civil szervezeteket szolgáljuk abban, hogy adománygyűjtéseik minél sikeresebbek legyenek.

 • adománygyűjtési eszközök biztosítása civil szervezetek számára, az Adjukössze.hu adományportálon keresztül
 • adománygyűjtési tréningek, konferenciák
 • tanácsadás civil szervezeteknek – szervezetre szabott módszerek és megoldások sikeres adománygyűjtés szervezéséhez.

Az adományozási kultúra fejlesztése

Az #AdakozóKedd – nemzetközi nevén #GivingTuesday – egy globálisan terjedő mozgalom, melynek célja, hogy legyen egy nap, amikor minden az adományozásról, a jótékony cselekedetekről, és ezek ünnepléséről szól. 2017-től a NIOK Alapítvány lett a GivingTuesday mozgalom hivatalos magyarországi nagykövete.

Célunk, hogy a mozgalmat megismerje az egész ország, megteremtsük hazánkban is az adományozás napját és ezáltal elősegítsük a hazai adományozói kultúra fejlődését és a társadalmi felelősségvállalást.

Civil szervezetek társadalmi beágyazottságának fejlesztése

A NIOK intenzív mentorálási és tanácsadási programcsomagot nyújt civil szervezetek számára annak érdekében, hogy a civil szervezetek erősebb és tartósabb kapcsolatot tudjanak kialakítani támogatóikkal, környezetükkel.

Bizalom és a civil szervezetek elismertségének növelése

Hiszünk abban, hogy a civil szervezetek hatékonyan szolgálják ügyeik elérését. Teszünk azért, hogy ezt a társadalom minél nagyobb része jobban elismerje.

 • Civil Díj – felhívjuk a civil szervezetek, a gazdasági szereplők, a média és minden érdeklődő figyelmét azokra a civil kezdeményezésekre, amelyek abban az évben kiemelkedő eredményeket értek el
 • ASZÖT – a NIOK az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testületének kezdeményezője, és alapító tagja. Célja az adománygyűjtés átláthatóságának és a szervezetek iránti bizalomnak a növelése.

Technológia a közjóért / Civilek digitális fejlesztése

A civil szervezetek számára a legújabb technológiai terméket és szolgáltatásokat tesszük elérhetővé, így a technológia előnyeit kihasználva hatékonyabban tudják elérni céljaikat.

 • CivilTech szoftveradományozás – A TechSoup Global hálózattal együttműködésben a legnagyobb szoftvergyártók termékeinek ingyenes vagy kedvezményes biztosítása a jogosult szervezeteknek
 • CivilTech HUB – irodai hatékonyság és egyéb IT tréningek. A HUB tréning/előadó terme, tanácsadó szobája a civil rendezvények modern, befogadó helye.
X
A {link_name} végzi az érvényesítéseket és biztosítja az ügyfélszolgálatot a CIVILTECH.HU partnerei számára. Visit {link_name}arrow