Backup Exec megújítása

A Veritas örökös licencet kínál adományként az arra jogosult nonprofit szervezetek számára CivilTech-en keresztül. Az ön örökös licenchez való jogosultsága sohasem jár le, de minden évben el kell végeznie néhány lépést a Backup Exec első év utáni további használatához.

Az első után minden további évben új, egyéves licenckulcsot kell létrehoznia a Veritas webhelyen. Ezután el kell távolítani a régi licenckulcsot, és telepíteni az újat a Backup Exec szerverre. Ha a régi egyéves licenckulcs ezen lépések végrehajtása előtt lejár, akkor a szoftver addig nem működik, amíg új kulcsot nem telepíti.

Ez a leírás olyan szervezetek számára készült, amelyek adománykény kaptak Backup Exec-et CivilTech-en keresztül és szeretnék a terméket az első év után is használni.

Első lépés: Új licenckulcs generálása

 1. Menjen a Veritas Támogatás weboldalra és kattintson a Licensing menüpontra az oldal tetején.
 2. Jelentkezzen be Veritas fiókjába.
  Az 'Entitlements' oldalon láthatja termékeit jogosultsági azonosító (entitlement ID) szerint rendezve.
 3. Keresse meg a Backup Exec-et a jogosultsági listában és kattintson a kulcs ikonra kulcs ikon  az 'Actions' oszlopban a lap jobb oldalán.
   
   
 4. A 'Generate License Key' lapon ellenőrizze, hogy a 'Backup Exec 20.0 or later'-t választotta ki, majd kattintson a Generate-re.
   
   
 5. A 'Generated Key' lapon kattintson a mentés ikonra  az 'Actions' oszlopban a lap jobb oldalán a licenckulcs fájl (.SLF) letöltéséhez.
   
   

Második lépés: Lejárt licenckulcs eltávolítása

 1. Nyissa meg a Backup Exec programot és válassza ki az Install Features and Licenses on this Backup Exec Server-t a menüből. A licenctelepítő varázsló megjelenik, és mutatja a lejárt licencet.
   
   
 2. Válassza ki a régi licencet az "Activated Licenses" táblázatban és kattintson a Remove Entitlement IDs-re.
 3. Kövesse a lépéseket a licenckulcs eltávolítási folyamat lezárásához, majd zárja be a licenctelepítő varázslót.
 4. Ezután nyissa meg a Backup Exec-et, és válassza ki a Configuration and Settings > Backup Exec Services-t.
 5. Állítson le minden Backup Exec szolgáltatást.
 6. Miután a szolgáltatásokat leállította, keresse meg Backup Exec megfelelő verziójához tartozó licencek mappáját. Ez jellemzően így néz ki: C:\ProgramData\Veritas Shared\Licenses\Backup Exec\20.0.
 7. Törölje az összes .SLF licenckulcs fájlt a mappából.

Harmadik lépés: Telepítse az új licenckulcsokat

 1. Nyissa meg a Backup Exec-et és válassza ki a következőt a szoftver menüjéből: Installation and Licensing > Install Features and Licenses on this Backup Exec Server.
  A licenctelepítő varázsló fog megjelenni, mutatva a lejárt licencet.
   
   
 2. Kattintson az Import License File-ra és válassza ki az első lépésben letöltött licenckulcs fájlt (.SLF). Ezután kattintson az Open-re a fájl hozzáadásához.
 3. Ellenőrizze, hogy licence kezdő- és végdátuma frissült-e, majd kattintson a Next-re.
 4. A 'Review Licenses' lapon ellenőrizze, hogy a 'Backup Exec Not For Resale' látható, majd kattintson a Next-re.
 5. A 'Configure Features' lapon ellenőrizze, hogy a használni kívánt funkciók továbbra is ki vannak választva, majd kattintson a Next-re a licenckulcs telepítésének befejezéséhez.

Miután a telepítés befejeződött, további egy évig használhatja a Backup Exec-et, mielőtt új kulcsot kell generálnia és telepítenie.

Hibaelhárítás

Amennyiben a fenti lépéseket követte, de licenckulcsa nem került érvényesítésre, kövesse az alábbi utasításokat a kulcs törléséhez és újratelepítéséhez.

 1. Nyissa meg a Backup Exec-et és válassza ki a következőt: Configuration and Settings > Backup Exec Services.
 2. Állítsa le az összes Backup Exec szolgáltatást.
 3. Miután a szolgáltatások leálltak, navigáljon a Windows Intéző / Fájlkezelő segítségével a Backup Exec licencek mappába, az ön Backup Exec verziószáma alá. Az útvonal a következőhöz hasonló lesz: C:\ProgramData\Veritas Shared\Licenses\Backup Exec\20.0.
 4. Törölje az .SLF licenckulcsot, amit az új kulcs telepítésével importált.
 5. Indítsa újra a Backup Exec szolgáltatásokat és kövesse a "Második lépés: Az új licenckulcs telepítése" pont alatti utasításokat a kulcs újbóli telepítéséhez.

Miután befejezte a telepítést, további egy évig használhatja a Backup Exec-et, mielőtt új licenckulcsot kellene generálnia és telepítenie. Ne feledje, ha a licenckulcsa lejár mielőtt telepíti az újat, a program addig nem fog működni, amíg ezt meg nem teszi.

X
A {link_name} végzi az érvényesítéseket és biztosítja az ügyfélszolgálatot a CIVILTECH.HU partnerei számára. Visit {link_name}arrow