Fontos változások a Microsoft adományozási programjában

A Microsoft 2022. április 4-én kezdődő változtatásokat tervez a TechSoup Microsoft programjában. E módosítások némelyike hatással lesz a CivilTech jelenlegi Microsoft szoftveradományozási programjára. Érdemes alaposan megvizsgálni ezeket a változásokat, mivel érinthetik a szervezete vonatkozó terveit.

Felhívjuk figyelmét a Microsoft Tech for Social Impact csoport nemrég közzétett blogbejegyzésére, amely felvázolja a változásokat a nonprofit szervezeteknek szóló ajánlatban és ráirányítja a figyelmet a Microsoft Felhő stratégiájára. A 2022. április 4-re tervezett változtatásokat a Microsoft azon célkitűzése indukálja, hogy jobban összehangolják filantrópiai ajánlataikat az átfogó lehetőségekkel és biztonsággal, amelyet a Microsoft Felhő biztosíthat nonprofit szervezeteknek. A TechSoup és a Microsoft közötti partnerség lehetővé tette világszerte több mint 394 ezer szervezet számára, hogy világszínvonalú technológiai megoldásokhoz férjenek hozzá helyben és a felhőben egyaránt, hogy jobban tudják teljesíteni küldetéseiket. Továbbra is elsőbbséget élvez a nonprofit szervezetek igényeinek támogatása, hogy elérjék és használják a szükséges eszközöket.

Az alábbiakban összefoglaltuk azokat a változásokat, amelyek hatással lesznek a Microsoft régóta működő szoftveradományozási programjára a TechSoup-nál, így a CivilTech szoftveradományozási programra is. Tisztában vagyunk azzal, hogy a tervezett változtatások befolyásolhatják az informatikai költségvetést és a CivilTech által nyújtott lehetőségeket.

Hogyan fognak változni a Microsoft jelenlegi CivilTech ajánlatai?

Helyi telepítésű termékeket érintő ajánlatok: Az alábbiakban felsorolt néhány kivételtől eltekintve a helyi telepítésű termékek 2022. április 4-től adományként már nem lesznek elérhetőek a nonprofit szervezetek számára. A helyi telepítésű szoftverek önálló, öröklicences termékek, amelyeket a felhasználók bizonyos számítógépekre telepítenek (pl. Office Standard) és internetkapcsolat nélkül is használhatóak. Ezek a termékek továbbra is elérhetők lesznek a CivilTech-en keresztül, de csak a diszkontprogramban. Ezek jellemzően 55-75%-os kedvezményt jelentenek a kereskedelmi árakból. Ez körülbelül 3-5-szörös áremelkedést eredményez, mint a jelenlegi adományozási program adminisztrációs díja. Kivételek:

  • 2022. április 4-e után a nonprofit szervezetek csak a Windows Pro operációs rendszer helyi telepítésű licenceihez férhetnek hozzá adományként.
  • Azon szervezetek számára, amelyek a megosztott hozzáférésű eszközökhöz igényelnek szoftvert, 2022. április 4-e után is rendelkezésre fognak állni a helyi telepítésű termékek ajánlatai adományként. Megértjük, hogy sok szervezetnek továbbra is szüksége van eszközalapú hozzáférésre, és örömmel dolgozunk együtt a Microsofttal, hogy felajánlhassa ezt az új programot az általunk kiszolgált nonprofit szervezeteknek. Ilyen szervezetek például a számítógépes laboratóriumokat, oktatóközpontokat vagy nyilvános hozzáférést biztosító számítógépeket üzemeltető nonprofit szervezetek.

A szervezetek továbbra is hozzáférhetnek a Microsoft felhőalapú adományozási ajánlataihoz a CivilTech segítségével.* Néhány adományozási ajánlat tartalmazza a helyi telepítésű ajánlatokban található letölthető alkalmazásokat is. A rendelkezésre álló adományokat az alábbiakban részletezzük:

  • A Microsoft 365 Vállalati Prémium továbbra is ingyenes lesz 10 felhasználóig, és magában foglalja az e-maileket, a letölthető asztali alkalmazásokat (azaz a helyi telepítésű Office 365-öt), a felhőbeli fájlok tárolását és megosztását, a webes konferenciákat az IM, az audio és a HD videó segítségével, az egyszerű eszközkezelést és fejlett biztonsági szolgáltatásokat.
  • A Microsoft 365 Vállalati Alap licencek továbbra is ingyenesek lesznek, legfeljebb 300 felhasználó számára, beleértve az e-maileket, a felhőbeli fájlok tárolását és megosztását, az internetes konferenciákat az IM, audio és HD videóval, valamint egyéb szolgáltatásokat.
  • Power Apps Per App csomag kódmentes és alacsony kódolású munkamenetek létrehozására, amelyek ingyenesen elérhetőek lesznek legfeljebb 10 felhasználóig.
  • A szervezetek évente akár 3500 dollárnyi kreditet használhatnak fel az Azure-szolgáltatásokban, közvetlenül a Microsofttól.

*Megjegyzés: A Microsoft az adományozási ajánlatokat a továbbiakban kedvezményes ajánlatoknak nevezi. A jogosultsági feltételek és a korlátozások itt találhatók.

Miben segíthet a CivilTech?

  • Webináriumok szervezése kérdések megválaszolásához. November 9-én webináriumot szervezünk, amely kifejezetten a változásokról felmerülő kérdésekről szól. Bátran tegye fel kérdéseit előre, hogy minél több kérdésre válaszolhassunk.

 

  • Itt az ideje, hogy gondolkodjon hibrid megoldásokon. Tisztában vagyunk azzal, hogy ezek a változtatások hatással lehetnek a költségvetésére és a tervezésre, és támogatni szeretnénk Önt az informatikai igényeinek megfelelő döntések meghozatalában. Ha további helyi telepítésű licencekre van szüksége, fontolja meg adományfelhő-ajánlat hozzáadását is annak biztosítása érdekében, hogy csapata megkezdhesse a dokumentumok mentését a felhőbe, és ismerkedjen meg a Teams használatával. Több száz egyéb termékkínálatunk és megoldásunk is rendelkezésre áll annak biztosítására, hogy szervezete digitálisan rugalmas legyen. A következő források segíthetnek megérteni, hogy mi áll rendelkezésre, és hogyan segíthetünk.
  • Fejlessze csapatának képességeit. A TechSoup Microsoft Digital Skills Center, amely a TechSoup Courses kínálatunk része, már világszerte több mint 40 ezer nonprofit szakembert támogatott képzéssel és készségekkel, amelyek segítenek új megoldások elfogadásában és a meglévő megoldások értékének maximalizálásában.

További fontos információkat találhatnak a programváltozást érintő Gyakran Ismételt Kérdések között.

Függetlenül attól, hogy hol tart a technológiai tervezésben, itt vagyunk, hogy támogassuk Önt.

X
A {link_name} végzi az érvényesítéseket és biztosítja az ügyfélszolgálatot a CIVILTECH.HU partnerei számára. Visit {link_name}arrow