Fontos változások a Microsoft adományozási programjában

A Microsoft CivilTech-ben elérhető adományprogramja 2022. április 4-én jelentősen módosul. A Windows Pro operációs rendszer kivételével és a nyilvános hozzáférést biztosító számítógépeket üzemeltető nonprofit szervezeteken kívül adományként nem, csak kedvezménnyel lehet hozzájutni Microsoft helyi telepítésű öröklicences termékekhez.

Április 4-éig az alábbi helyi telepítésű, asztali szoftvereket tudja adományként megrendelni:

Office standard – A Microsoft alap irodai csomagja: Word, Excel, PowerPoint, stb. Szervezetenként 50 licenc rendelhető egy kétéves periódusban. Nem csak a termékkulcs, hanem a licenc is a szervezeté! A legújabb verzió igényelhető.

Office for Mac – Az Office for Mac teljes mértékben kompatibilis az Office for Windows rendszerrel, és visszafelé kompatibilis az Office korábbi verzióival mindkét platformon.

Windows Server Standard – Szerver operációs rendszer, amely lehetővé teszi a számítógép számára, hogy olyan hálózati szerepköröket kezeljen, mint a nyomtatószerver, a tartományvezérlő, a webszerver és a fájlszerver.

Exchange Server Standard Edition – Windows szerveren futó email- és személyes információkezelő szoftver.

SQL Server Standard – Relációs adatbázis-kiszolgáló szoftver, amely eszközöket kínál adattároláshoz, kezeléshez, elemzéshez és jelentés készítéshez.

További szerverprogramok, felhasználói és eszköz kliens hozzáférési licencek az adománykatalógusban (április 4-ig):

 

Hogyan fognak változni a Microsoft jelenlegi CivilTech ajánlatai?

Helyi telepítésű termékeket érintő ajánlatok: Az alábbiakban felsorolt néhány kivételtől eltekintve a helyi telepítésű termékek 2022. április 4-től adományként már nem lesznek elérhetőek a nonprofit szervezetek számára. A helyi telepítésű szoftverek önálló, öröklicences termékek, amelyeket a felhasználók bizonyos számítógépekre telepítenek (pl. Office Standard) és internetkapcsolat nélkül is használhatóak. Ezek a termékek továbbra is elérhetők lesznek a CivilTech-en keresztül, de csak a diszkontprogramban. Ezek jellemzően 55-75%-os kedvezményt jelentenek a kereskedelmi árakból. Ez körülbelül 3-5-szörös áremelkedést eredményez a jelenlegi adminisztrációs díjhoz képest az adományozási programban.

Kivételek:

  • 2022. április 4-e után a nonprofit szervezetek csak a Windows Pro operációs rendszer helyi telepítésű licenceihez férhetnek hozzá adományként. A Windows Pro felváltja a Windows Upgrade és a Get Genuine jelenlegi ajánlatokat, így azok számára is elérhetővé válik, akik már kihasználták az eddigi Get Genuine beszerzési lehetőséget.
  • Azon szervezetek számára, amelyek a megosztott hozzáférésű eszközökhöz igényelnek szoftvert, 2022. április 4-e után is rendelkezésre fognak állni a helyi telepítésű termékek ajánlatai adományként. Ilyen szervezetek például a számítógépes laboratóriumokat, oktatóközpontokat vagy nyilvános hozzáférést biztosító számítógépeket üzemeltető nonprofit szervezetek.

A szervezetek továbbra is hozzáférhetnek a Microsoft felhőalapú adományozási ajánlataihoz a CivilTech segítségével.* Néhány adományozási ajánlat tartalmazza a helyi telepítésű ajánlatokban található letölthető alkalmazásokat is. A rendelkezésre álló adományokat az alábbiakban részletezzük:

  • A Microsoft 365 Vállalati Prémium továbbra is ingyenes lesz 10 felhasználóig, és magában foglalja az e-maileket, a letölthető asztali alkalmazásokat (azaz a helyi telepítésű Office 365-öt), a felhőbeli fájlok tárolását és megosztását, a webes konferenciákat az IM, az audio és a HD videó segítségével, az egyszerű eszközkezelést és fejlett biztonsági szolgáltatásokat.
  • A Microsoft 365 Vállalati Alap licencek továbbra is ingyenesek lesznek, legfeljebb 300 felhasználó számára, beleértve az e-maileket, a felhőbeli fájlok tárolását és megosztását, az internetes konferenciákat az IM, audio és HD videóval, valamint egyéb szolgáltatásokat.
  • Power Apps Per App csomag kódmentes és alacsony kódolású munkamenetek létrehozására, amelyek ingyenesen elérhetőek lesznek legfeljebb 10 felhasználóig.
  • A szervezetek évente akár 3500 dollárnyi kreditet használhatnak fel az Azure-szolgáltatásokban, közvetlenül a Microsofttól.

*Megjegyzés: A Microsoft az adományozási ajánlatokat a továbbiakban kedvezményes ajánlatoknak nevezi. A jogosultsági feltételek és a korlátozások itt találhatók.

Miben segíthet a CivilTech?

  • A várható változásokról szóló webináriumunk felvételét meghallgathatja, ha további kérdései vannak, kollégánkhoz segítségért fordulhat, hogy megtalálják a megfelelő megoldást.

 

  • Itt az ideje, hogy gondolkodjon hibrid megoldásokon. Ha további helyi telepítésű licencekre van szüksége, és a módosítások előtt leadja rendelését, fontolja meg adományfelhő-ajánlat hozzáadását is annak biztosítása érdekében, hogy csapata megkezdhesse a dokumentumok mentését a felhőbe, és ismerkedjen meg a Teams használatával. Több száz egyéb termékkínálatunk és megoldásunk is rendelkezésre áll annak biztosítására, hogy szervezete digitálisan rugalmas legyen. A következő információforrások segíthetnek megérteni, hogy mi áll rendelkezésre, és hogyan segíthetünk.
  • Fejlessze csapatának képességeit. A TechSoup Microsoft Digital Skills Center, amely a TechSoup Courses kínálatunk része, már világszerte több mint 40 ezer nonprofit szakembert támogatott képzéssel és készségekkel, amelyek segítenek új megoldások elfogadásában és a meglévő megoldások értékének maximalizálásában.

További fontos információkat találhatnak a programváltozást érintő Gyakran Ismételt Kérdések között.

Háttér: Felhívjuk figyelmét a Microsoft Tech for Social Impact csoport nemrég közzétett blogbejegyzésére, amely felvázolja a változásokat a nonprofit szervezeteknek szóló ajánlatban és ráirányítja a figyelmet a Microsoft Felhő stratégiájára. A 2022. április 4-re tervezett változtatásokat a Microsoft azon célkitűzése indukálja, hogy jobban összehangolják filantrópiai ajánlataikat az átfogó lehetőségekkel és biztonsággal, amelyet a Microsoft Felhő biztosíthat nonprofit szervezeteknek. A TechSoup és a Microsoft közötti partnerség lehetővé tette világszerte több mint 394 ezer szervezet számára, hogy világszínvonalú technológiai megoldásokhoz férjenek hozzá helyben és a felhőben egyaránt, hogy jobban tudják teljesíteni küldetéseiket. Továbbra is elsőbbséget élvez a nonprofit szervezetek igényeinek támogatása, hogy elérjék és használják a szükséges eszközöket.

Április 4-ig még tud helyi telepítésű Microsoft szoftvereket rendelni az adományprogramban, tekintse meg az ajánlatokat!

 

X
A {link_name} végzi az érvényesítéseket és biztosítja az ügyfélszolgálatot a CIVILTECH.HU partnerei számára. Visit {link_name}arrow