Microsoft Útmutató

Microsoft Adományozási Program ─ Jogosultság, rendelési keret és termékvisszaküldések

Korlátozások:

Oldalunkon bemutatjuk azokat a szervezet típusokat, melyek jogosultak Microsoft termékeket igényelni a CivilTech Programon keresztül, illetve a rendelések gyakoriságát és mennyiségét szervezetenként.

Szervezeti típusok, amelyek jogosultak Microsoft termékeket igényelni

A Microsoft adományozási programonban megtalálható termékek a Magyarországon bejegyzett közhasznú egyesületek, alapítványok, közalapítványok, nonprofit gazdasági társaságok, valamint könyvtárak számára érhető el. Néhány nonprofit szervezet nem jogosult Microsoft adományt kapni, mint például oktatási intézmények, egészségügyi hálózat és a nem nyilvános könyvtárak.

Azok a szervezetek, amelyek kor, etnikum, nem, nemzeti hovatartozás és származás, fogyatékosság, faj, méret, vallás, szexuális beállítottság vagy gazdasági-társadalmi háttér alapú diszkriminációt népszerűsítenek, támogatnak vagy folytatnak, nem jogosultak részt venni a programban. Azon szervezeteknek, amelyek termékeket kívánnak kapni jelen program keretein belül, hajlandónak és képesnek kell lenniük bizonyítani, hogy nem folytatnak diszkriminációt a felsoroltak mentén.

Szabályok nyilvános könyvtárak számára

A nyilvános könyvtárak azon számítógépekre igényelhetnek Microsoft termékeket, amelyek az olvasóközönség rendelkezésére állnak, valamint azon nem nyilvános számítógépekre és szerverekre, amelyek ezek kiszolgálását végzik.

Microsoft rendelések mennyisége és gyakorisága

A Microsoft egy adott rendelési kereten belül biztosít termékadományokat nonprofit szervezetek és nyilvános könyvtárak számára, melyeket a szervezetek egy kétéves rendelési perióduson belül igényelhetnek. Az Ön szervezetének első adománykérése 2011. július 27-e után a folyamatosan ismétlődő kétéves ciklus kezdetét jelenti. Egy kétéves időszakon belül minden jogosult nonprofit szervezet és nyilvános könyvtár kérhet:

  • Maximum 50 licenszet asztali számítógépekre, illetve csak licenszet igénylő terméket
  • Maximum 25 rendszermag alapú szerver terméket termékcsoportonként
  • Maximum öt nem rendszermag alapú szerver terméket függetlenül a termékcsoporttól.

Nincs limit arra vonatkozóan, hogy egy szervezet hányszor kérhet Microsoft adományt egy kétéves cikluson belül mindaddig, amíg ki nem merítette a rendelési keretet. A két év letelte után egy új kétéves periódus kezdődik, és a rendelési keret felső korlátját visszaállítjuk.

A maximálisan igényelhető helyben telepíthető termékekről

Egy szervezet maximum 50 licenszet igényelhet egy termékből egy kétéves rendelési perióduson belül egyéni számítógépeken futó alkalmazásokra (pl. asztali számítógépen vagy laptopon) és szerver alkalmazásokra (CAL), melyek biztosítják a kapcsolatot vagy az irányítását egy szerver alkalmazásnak.

Ez az 50 darab termék rendelési keret általában egy szervezet számára lehetővé teszi egy bizonyos termék 50 gépre való telepítését. Szervezetek, akik összetett Windows operációs rendszereket futtatnak egyéni számítógépeken, általában csak annyi gépre telepíthetik a terméket, ahány licencet rendeltek. Lásd Mennyiségi Licence Megállapodás és Termék Használati Jogok.

A maximális rendszermag alapú szerver termék rendelésekről

Egy szervezet maximum 25 licenszet igényelhet egy rendszermag alapú szerver termékből egy kétéves rendelési perióduson (mivel egy termék két mag licenszelését teszi lehetővé).

A maximális nem rendszermag alapú szerver termék rendelésekről

Egy szervezet összesen 5 nem rendszermag alapú szerver terméket igényelhet adományként egy kétéves perióduson belül. Ez az 5 szerver termék lehet ugyanaz, vagy a szerver termékek bármilyen kombinációja.

Például egy szervezet rendelheti bármelyiket adományként az alábbiak közül:

  • 1 Windows Server Essentials licenc, 2 Exchange Server Standard és 2 SQL Server (Server/CAL) egy kétéves rendelési perióduson belül. Ha ennél több nem rendszermag alapú szerver termékre van szükségük, akkor a diszkont program keretében tetszőleges számú licenccel ki tudják egészíteni szükségleteiket.

Néhány szerverhez szükség van menedzsment licencre vagy CAL-okra, hogy működni tudjanak a számítógép-hálózattal. A CAL-ok külön tételek és maximum 50 termékes kerettel rendelkeznek.

A kétéves periódusról

Az Ön szervezetének kétéves adományozási időszaka akkor kezdődik, mikor a szervezet leadja az első rendelését Microsoft termékadományra. Ha az Ön szervezete igényelt már Microsoft adományt 2011. július 27-e előtt, akkor a rendelési időszak újraindul, és az új kétéves periódus a 2011. július 27-e utáni első Microsoft adománykéréssel kezdődik.

Az Ön szervezetének rendelési periódusa ettől a kezdeti időponttól tart két évig. Ez azonnal újraindul és tart újabb két évig, és így tovább. Például, ha egy szervezet kétéves ciklusa 2017. október 12-én kezdődik, akkor a következő kétéves időszak 2019. október 12-én indul, amikor is a szervezet rendelési keretének felső korlátja visszaáll.

Visszatérítések és termékvisszaküldések

Ha vissza kíván küldeni, vagy ki akar cserélni egy Microsoft által adományozott terméket, akkor a kérelemben foglalt teljes Microsoft-részt vissza kell küldenie, és új kérelmet kell benyújtania azokra a Microsoft tételekre, amelyeket meg szeretne kapni.

Mivel minden Microsoft termék csak letölthető formában áll rendelkezésre, a visszaküldés elfogadására csak akkor kerül sor, ha még egyik szoftvert sem telepítette, és a termékeket 60 napon belül kapta meg.

Ha Microsoft szoftverterméket kíván visszaküldeni vagy kicserélni, kérjük, hívja a NIOK Alapítványt a +36-1-315-3151-es telefonszámon. Mivel csere esetén időigényes folyamatról van szó (1-2 hónapot is igénybe vehet), kérjük és javasoljuk, hogy még megrendeléskor győződjenek meg arról, hogy megfelelő termékeket választottak ki.

A szervezet adományozási limitjét a visszaküldés megtörténte után lehetőleg 8 munkanapon belül állítjuk vissza.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Get Genuine Windows Megállapodás Kis- és Közepes Méretű Szervezetek Részére program keretében elérhető termékek esetén más szabályok állnak fenn, mint a Microsoft Adományozó Programban elérhető termékeknél.