Microsoft felhő licencek árváltozása

A Microsoft bejelentette, hogy 2022. szeptember 1-jén megemeli a bizonyos Microsoft 365 és Office 365 licencek nonprofit árait. Ez az új és a meglévő ügyfelekre vonatkozik.

 

Változások a Microsoft 365 és az Office 365 árképzésében

2022. szeptember 1-től a következő termékek licencenkénti költsége az alábbiak szerint módosul:

 

TERMÉK AKTUÁLIS LICENCENKÉNTI KÖLTSÉG SZEPTEMBER 1. UTÁNI LICENCENKÉNTI KÖLTSÉG
Microsoft 365 Vállalati alap Ingyenes Nem változik
Microsoft 365 Vállalati standard $3 Nem változik
Microsoft 365 Vállalati prémium (első 10 licenc) Ingyenes Nem változik
Microsoft 365 Vállalati prémium (10 licenc fölött) $5 $5.50
Microsoft 365 Business Apps $3 Nem változik
Office 365 E1* $2 $2.50
Office 365 E3 $4.50 $5.75
Office 365 E5 $14 $15.20
Microsoft 365 E3 $8 $9
Microsoft 365 E5 $22.80 Nem változik

*Azok, akik megkapták a termék adományozott vagy ingyenes verzióját, vagy az E2 licencet, továbbra is ingyenesen kapják vehetik igénybe.

Miért történnek a változások?

Ezeknek a licenceknek a kereskedelmi árait 2022 márciusában emelték, ami az első jelentős áremelés volt azóta, hogy a Microsoft elkezdte kínálni őket. A Microsoft továbbra is 60-70 százalékos kedvezményt biztosít a nonprofit szervezeteknek. Az árváltozások az árképzés általános frissítését és az elmúlt évtizedben a termék hozzáadott értékét tükrözik.

Az Office 365 és a Microsoft 365 bemutatása óta 24 új alkalmazással és több mint 1400 funkcióval bővültek az eszközök (például a Microsoft Teams, a Power Apps, a Power BI, a Power Automate, a Stream, a Planner, a Visio, a OneDrive, a Yammer és a Whiteboard). A Microsoft a közelmúltban korlátlan audiokonferencia-hívási lehetőségeket épített be az összes licencbe. Ez rugalmasságot biztosít, mivel a felhasználók gyakorlatilag bármilyen eszközről vagy helyről csatlakozhatnak a Teams-megbeszélésekhez.

További biztonsági funkciók is rendelkezésre állnak, beleértve az adatvesztés megelőzését, a dokumentumok és e-mailek védelmét, az adattitkosítást és más, a színfalak mögötti funkciókat, amelyek csökkentik a kibertámadásokkal szembeni sebezhetőséget. A megnövekedett mesterséges intelligencia képességek segítik a feladatok automatizálását és az információkeresés hatékonyabbá tételét, valamint hatékonyabbá és elérhetőbbé teszik a kommunikációt.

Mit jelent ez az Ön szervezete számára?

Röviden, ha ezen érintett termékek bármelyikét használja, vagy fontolgatja azok bevezetését, a költségek növekedni fognak, és szeretnénk gondoskodni arról, hogy ennek megfelelően tudjon költségeket tervezni. Azok számára, akik már rendelkeznek az érintett licencekkel, az árváltozások a következő, szeptember 1-je utáni előfizetési időszak megújításának napján lépnek életbe. Például, ha 2022. május 1-jén kezdett előfizetést, az árváltozás nem lép életbe 2023. május 1-ig, az előfizetési megújításáig.

Néhány tipp:

  • Tekintse át a jelenleg meglévő licenceit, és győződjön meg arról, hogy ne fizessen a nem használt licencekért.
  • Ha rendelkezik Office 365 E3-licencekkel, és 300-nál kevesebb felhasználója van, fontolja meg a Microsoft 365 Vállalati Prémiumra váltást. Az új árak miatt a Microsoft 365 Vállalati Prémium licencek valamivel olcsóbbak lesznek, mint az Office 365 E3 licencek, miközben ugyanazokat a vállalati szintű biztonsági funkciókat kínálják.
  • Ha először szeretne licencet vásárolni az érintett termékekhez, tegye meg ezt szeptember 1. előtt. Ezzel garantálja, hogy az első előfizetési időszakra a jelenlegi árakat kifizetve spórolhat.
X
A {link_name} végzi az érvényesítéseket és biztosítja az ügyfélszolgálatot a CIVILTECH.HU partnerei számára. Visit {link_name}arrow