Microsoft letöltési segédlet

Igényelt már Microsoft termékeket a CivilTech-en keresztül, de nem tudja, hogyan juthat hozzá a termékekhez? Kövesse az útmutatóban található utasításokat.

A követendő utasítások attól függnek, hogy a termék tartalmazza-e a Frissítési garancia szolgáltatást. A Frissítési garancia nélküli Microsoft termékek nevében a "No Software Assurance" felirat szerepel.

Hogyan juthat adományozott vagy kedvezményes Microsoft termékekhez Frissítési garancia nélkül?

Ezeket az utasításokat akkor használhatja, ha

 1. sikeresen igényelt adományozott termékeket vagy kedvezményes, Frissítési garancia nélküli termékeket a CivilTech-on keresztül, és kapott egy e-mailt, amely megerősíti az igényét;
 2. kapott egy másik e-mailt a CivilTech-től a termékek részleteivel és a letöltési utasításokkal;
 3. a második e-mail kézhezvétele után 24 órát várt, hogy termékei letölthetők legyenek.

 

Az Office letöltése és telepítése

Felhívjuk a figyelmét, hogy az összes Office 2019 vagy újabb csomag és egyedi alkalmazás, beleértve a Visio-t és a Projektet, már nem tölthető le közvetlenül a VLSC-n vagy a Microsoft 365 felügyeleti központon keresztül. Az Office 2019-től kezdődően a mennyiségi licences Office termékek a hagyományos Windows Installer technológia helyett a Click-to-Run technológiát használják. Ezeknek a termékeknek a letöltéséhez és telepítéséhez a rendszergazdák speciális Microsoft telepítési eszközt használhatnak.

Ha szeretné megkapni a kért Office termékeket, kövesse a CivilTech-en keresztül beszerzett Office termékek letöltéséhez és telepítéséhez szükséges részletes útmutatásunkat.

 

A termékeket és a licenckulcsokat a Microsoft 365 felügyeleti központban, egy böngészőalapú kezelési platformon keresztül kapja meg.

 1. Jelentkezzen be a Microsoft 365 felügyeleti központba.
 2. Válassza a bal oldali navigációs menüben a Számlázás > Termékeim menüpontot.
 3. A Szoftver címszó alatt megjelenik az Ön számára letölthető termékek listája. Kattintson a letölteni kívánt termékre.
   
   
 4. A kiválasztott termék letöltési oldalán a legördülő menük segítségével válassza ki a megfelelő termékverziót, nyelvet, valamint CPU- és fájltípust. Ezután kattintson a Letöltés gombra. Mentse le a telepítőfájlt a gépére, ahol később is hozzáférhet.
   
   
 5. A termékkulcs lekérdezéséhez kattintson az Aktiválási kulcsok megjelenítése gombra (a Letöltés gomb mellett) a kulcs megjelenítéséhez. Ezután kattintson a Kulcs másolása a vágólapra gombra, és illessze be a kulcsot egy üres szöveges dokumentumba. Mentse el a dokumentumot valahová, ahol később is hozzáférhet.
 6. A telepítés elindításához nyissa meg a 4. lépésben letöltött telepítőfájlt, és a kérésre adja meg az aktiváló kulcsot. Ha több licencet kért, ugyanazt a kulcsot használhatja a szoftver több eszközre történő telepítéséhez.

Ha túl sok idő telt el, előfordulhat, hogy a termékek nem tölthetők le a Microsoft 365 felügyeleti központból. Ha ez a helyzet, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk a civiltech@niok.hu címen.

Hogyan juthat kedvezményes Microsoft termékekhez Frissítési garanciával?

Ezeket az utasításokat akkor használhatja, ha

 1. Sikeresen igényelt egy kedvezményes Microsoft terméket Frissítési garancia szolgáltatással a CivilTech-en keresztül, és kapott egy e-mailt, amelyben megerősítették az igényét.
 2. Kapott egy e-mailt a CivilTech-től a termékekkel kapcsolatos részletekkel és letöltési utasításokkal.
 3. A Microsoft Mennyiségi Licencszolgáltatási Központjától (VLSC) a kérelem jóváhagyása után 3-5 nappal kapott egy e-mailt, amelyben értesítik, hogy a licencszerződés elfogadásra kész.

Első lépés: Regisztráljon a VLSC oldalán

A VLSC egy online eszköz a Microsoft mennyiségi licencszerződések kezelésére, a termékek letöltésére és a mennyiségi licenckulcsok elérésére.

Mielőtt letölthetné és telepíthetné a kért szoftvert, regisztrálnia kell a VLSC-nél, és el kell fogadnia a megállapodást.

Ha ez nem az első kérése, és már regisztrált a VLSC-nél, ugorjon a második lépésre.

A VLSC regisztráció menete:

 1. Keresse fel a VLSC-t a https://www.microsoft.com/licensing/servicecenter címen.
 2. Kattintson a Sign In gombra.
 3. Ha megjelenik a bejelentkezési lehetőség, válassza a Munkahelyi fiókkal történő bejelentkezést.
 4. Meg kell adnia az e-mail címét. Adja meg a szervezetének a CivilTech-nél regisztrált e-mail címét, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a fiók létrehozásához.
 5. Egy e-mailt fog kapni, amely üdvözli Önt a mennyiségi licencszolgáltató központban, és arra kéri, hogy hitelesítse az adatait. Várjon legalább 15 percet, majd kattintson az e-mailben található linkre az e-mail címe érvényesítéséhez. Legalább ennyit kell várnia, mert a VLSC késleltetve teszi elérhetővé a feltételeket.

Meg is nézheti a Microsoft videóját a regisztráció folyamatáról.

Második lépés: A megállapodás elfogadása

Miután rákattintott az üdvözlő e-mailben található linkre, hogy érvényesítse az e-mail címét, akkor automatikusan bejelentkezve lesz a VLSC weboldalára. Ha nem így történt, egyszerűen keresse fel a VLSC oldalát, és jelentkezzen be, mielőtt tovább lépne.

A rendszer felszólítja Önt, hogy írja alá és fogadja el az Open Value szerződés feltételeit.

Minden alkalommal, amikor Microsoft szoftverre vonatkozó termékigénylést ad le, új megállapodást kell elfogadnia.

A megállapodás feltételeinek elfogadása

 1. Válassza ki a következő lehetőségeket, majd kattintson a Display gombra.
  • Open License Type: Charity
  • Country of Usage: Az Ön országa
  • Language: Az Ön által preferált nyelv
 2. Tekintse át az Open Value szerződést, írja be a nevét, és kattintson az I Accept gombra.

Ha a VLSC-n nem jeleníti meg azonnal a feltételeket, a hozzáférés engedélyezése akár 48 órát is igénybe vehet. Őrizze meg az érvényesítési e-mailt, és 48 óra elteltével kattintson újra a benne található linkre.

Harmadik lépés: A kért szoftver letöltése

 

Az Office letöltése és telepítése

Felhívjuk a figyelmét, hogy az összes Office 2019 vagy újabb csomag és egyedi alkalmazás, beleértve a Visio-t és a Projektet, már nem tölthető le közvetlenül a VLSC-n vagy a Microsoft 365 felügyeleti központon keresztül. Az Office 2019-től kezdődően a mennyiségi licences Office termékek a hagyományos Windows Installer technológia helyett a Click-to-Run technológiát használják. Ezeknek a termékeknek a letöltéséhez és telepítéséhez a rendszergazdák speciális Microsoft telepítési eszközt használhatnak.

Ha szeretné megkapni a kért Office termékeket, kövesse a CivilTech-en keresztül beszerzett Office termékek letöltéséhez és telepítéséhez szükséges részletes útmutatásunkat.

 

A szoftver letöltése (nem vonatkozik az Office csomagokra és az egyes Office alkalmazásokra):

 1. Ha még nem tette meg, jelentkezzen be a VLSC-be.
 2. Válassza a navigációs sávban a Letöltések és kulcsok menüpontot. Megjelenik a Downloads and Keys oldal, amelyen családok szerint csoportosítva látható a kérésében szereplő összes termék.
 3. Keresse meg a letölteni kívánt terméket. A VLSC-n keresztül a CivilTech Programban igényelt bármely termék aktuális vagy korábbi verzióját letöltheti.
 4. Kattintson az adott termékhez tartozó Download linkre.
 5. Válassza ki a letöltési módszert, a nyelvet és adott esetben az operációs rendszer típusát (32 bites vagy 64 bites). A termék bármely elérhető verzióját vagy nyelvét választhatja. A letöltéshez használhatja a Microsoft által ajánlott letöltéskezelőt vagy a webböngészőt. Kattintson a Continue gombra.
 6. Kattintson a terméklistája alatt megjelenő Download lefelé mutató nyíl ikonra.
  • Ha a webböngészőt használja a szoftver letöltéséhez, megjelenik a Mentés másként párbeszédpanel. Adja meg a letöltés helyét, majd kattintson a Save gombra a letöltés elindításához. Ismételje meg ezt szükség szerint a többi letöltendő fájl esetében.
  • Ha a letöltéskezelőt használja, az alkalmazás megnyílik, és megkezdődik a letöltés. A letöltéskezelő az ablak tetején megjeleníti az előrehaladást és az állapotot. A letöltési művelet szüneteltetéséhez bármikor kattinthat a Pause gombra. A letöltéskezelőt később újraindíthatja, és a Resume gombra kattintva folytathatja.

Azon szervertermékek esetében, amelyek telepítéséhez telepítési kódok szükségesek, a kódok a letöltés befejezése után megjelennek a VLSC letöltési oldalán.

Meg is nézheti a Microsoft videóját a szoftverek letöltéséről.

Negyedik lépés: A szoftver lemezre írása

A VLSC-ről letöltött fájlok .iso kiterjesztésűek. Az ISO-fájl a telepítő CD vagy DVD másolata. A legegyszerűbb módszer, ha ezt a fájlt DVD-íróval DVD-re írja. A legtöbb Microsoft alkalmazás nem fér el egy CD-n, ezért DVD-t igényel.

Nincs DVD-írója, vagy más módszert szeretne használni? További lehetőségekről lásd ezt a cikket.

Az ISO-fájl lemezre írása az egyszerű telepítés érdekében:

 1. Helyezzen be egy írható DVD-t a lemezíróba.
 2. Windows 8 vagy 10 rendszerben kattintson a jobb gombbal az ISO-fájlra, és válassza a Lemezkép írása lehetőséget. Mac-felhasználók kövessék ezeket az utasításokat.
 3. Ellenőrizze, hogy a Lemezíró alatt a megfelelő meghajtó szerepel-e. Ha nem, változtassa meg.
 4. Jelölje be a Lemez ellenőrzése az írás befejeztével melletti négyzetet, majd kattintson az Írás gombra a lemez írásának megkezdéséhez.

Ha a 2. lépésben nem látja a Lemezkép írása lehetőséget, akkor lehet, hogy más lemezíró szoftver van telepítve. Egyszerűen használhatja helyette ezt a lemezíró szoftvert, vagy használhatja a Windows-írót az alapértelmezett lemezíró program megváltoztatásával. Ehhez kattintson az ISO-fájlra a jobb gombbal, válassza a Társítás…, majd a Másik alkalmazás választása lehetőséget. Ezután rendelje hozzá a Windows Intézőhöz, hogy a Lemezkép írása jobb kattintással elérhető opcióként jelenjen meg.

Ötödik lépés: Telepítés

Miután kiírta az ISO fájlt DVD-re, helyezze be a DVD-t bármelyik számítógépbe a telepítés elindításához. A szoftvert annyi számítógépre telepítheti, ahány licencet igényelt. Ha például két licencet igényel, akkor a terméket két számítógépre telepítheti. Ha nem kért elég licencet, a CivilTech-en keresztül további licenceket is igényelhet, amennyiben nem lépi túl a Microsoft termékigénylési limitjét.

A telepítés során valószínűleg szüksége lesz a termékkulcsra a termékek aktiválásához (a legtöbb, csak licencet igénylő termék nem igényel kulcsot vagy kódot a telepítéshez). A mennyiségi aktiváláshoz kétféle kulcs közül választhat: a többszörös aktiválási kulcs (MAK) és a kulcskezelő szolgáltatás (KMS) kulcsa. A MAK a legegyszerűbb lehetőség, és a CivilTech-en keresztül igényelt licencekhez alapértelmezés szerint ez a kulcstípus biztosított. Ezt a kulcsot minden olyan számítógépen meg kell adnia, amelyre a szoftvert telepíti.

A kulcs megszerzéséhez

 1. Jelentkezzen be a VLSC-be.
 2. Válassza a Downloads and Keys menüpontot.
 3. Keresse meg a terméket a listában, és kattintson a Key linkjére.
 4. A termék neve alatti táblázatban a Key feliratú oszlopban keresse meg a kulcsot.
  • A Type oszlopban látható, hogy a kulcs MAK vagy KMS.
  • Egyes termékek, például az Office, külön beállítási kulcsokkal rendelkeznek az online funkciókhoz, például a webes alkalmazásokhoz. Ezek a kulcsok nem azonosak a MAK vagy KMS termékkulcsokkal, és nem használhatók az asztali termékek mennyiségi aktiválásához.
  • A kulcsot nem igénylő termékek esetében a Product Keys mezőben ez áll: "Ez a termék nem igényel termékkulcsot".
    
    
  • Ebből a táblázatból egyes kulcsokat is másolhat, vagy közvetlenül a termékek listája felett található Export all keys: CSV gombra kattintva tömegesen letöltheti a kulcsok listáját vesszővel elválasztott értékek formátumban (amely Excel programmal megnyitható). Ez a lista tartalmazza a VLSC-profiljában szereplő megállapodásokhoz kapcsolódó összes mennyiségi licenckulcsot.

A Microsoft termékkulcsok GYIK-jában tájékozódhat a kulcsok egyéb típusairól és az aktiválási lehetőségekről, ha egy hálózaton belül sok számítógépre telepít szoftvert.

További segítségre van szüksége?

Tudja meg, hogyan kaphat segítséget a VLSC-vel kapcsolatban, vagy olvassa el a Microsoft vagy a VLSC általános feladatairól szóló egyéb témáinkat.

X
A {link_name} végzi az érvényesítéseket és biztosítja az ügyfélszolgálatot a CIVILTECH.HU partnerei számára. Visit {link_name}arrow