Mit érdemes tudni a Microsoft 365 Nonprofitról

Forrás: TechSoup, 2019. szeptember 3.

A Microsoft 365 együttes megoldást nyújt az operációs rendszert, az Office 365-öt és magasabb szintű mobilitási és biztonsági funkciókat ötvözve. A CivilTech szoftveradományozási programon keresztül számos licenszszerzési lehetőség és támogatási szolgáltatás érhető el nonprofit szervezetek számára.

Megjegyzés: az Office 365-öt időközben átnevezték Microsoft 365-re. A változtatás 2020. április 21-én történt, és konkrét terméknevek is megváltoztak a frissítés következtében. Az Office 365 Business Essentials és az Office 365 Business Premium licencek jelenleg Microsoft 365 Business Basic és Microsoft 365 Business Standard néven találhatók meg. Mind a kettő ajánlat elérhető jelenleg is, valamint majdnem 300 licensz igényelhető speciális nonprofit áron. A Microsoft 365 Business ma már Microsoft 365 Business Premium, a változások azonban csak a névre vonatkoznak: az ár, a termék maga és a kiegészítő eszközök változatlanok. Ez a névváltozás jelenleg nem érinti az Office 365 Enterprise licenceket, például az Office 365 E1, E3 vagy E5 ajánlatokat.

A Microsoft 365 egy nagyszerű első lépés a valóban digitális szervezetté válás felé. Ez a felhő alapú megoldás lehetővé teszi a munkatársakkal való együttműködést, a biztonságos dokumentumtárolást és az operációs rendszerek kezelését a gépeken.

A Microsoft 365 emellett támogatást nyújthat abban, hogy az adatokat döntések meghozatalához használjuk, és javuljanak a döntési képességeink. Fontos, hogy értsük, a Microsoft 365-re való átállás nem csupán áttérés a felhő alapú szoftverekre. A megosztott rendszerek használata számos izgalmas lehetőséget kínál a belső hatékonyság, a termelékenység és a hatás jobb megismerésére. A következőket biztosítja:

 • Egy felhasználói licensz a Windows 10 operációs rendszerhez
 • Egy felhasználói licensz az Office 365 csomaghoz, amely magába foglalja a Teams-t és olyan hatékony felhő- és mobilalkalmazásokat, mint a Flow és az AI Builder
 • Vállalati mobilitás + biztonság

Az arra jogosult nonprofit szervezetek kedvezményesen vagy teljesen ingyen hozzájuthatnak Microsoft 365 kis- és nagyvállalati licenszekhez. Mivel a különböző méretű nonprofit szervezetek eltérő technológiai igényekkel rendelkeznek, 5 különböző licenszcsomag létezik, amelyek közül egy szervezet saját igényeinek megfelelően válogathat, vagy párosíthat többet is. Hamarosan bemutatjuk és körbejárjuk ezeket a csomagokat, de előtte még vessünk egy pillantást arra, milyen előnyöket kínál a Microsoft 365.

A Microsoft 365 előnyei

Az első dolog, amit érdemes tudni, hogy az Office 365 szerepel a Microsoft 365 csomagban. A Microsoft 365-tel egy folyamatosan frissülő Windows operációs rendszer és számos egyéb remek funkció is együtt jár. Amennyiben az adott szervezet már régebb óta a Microsoftra támaszkodik bizonyos szoftvereket illetően, érdemes ezeket is belevenni a megoldásba. Íme egy pár példa, miket lehet elérni a Microsoft 365 csomaggal:

Megosztás és együttműködés

 • Használja ki a továbbfejlesztett együttműködési lehetőségeket a felhőalapú munkavégzés segítségével. Az Office 365-tel bármikor, bármilyen eszközről lehet dokumentumokat, PowerPoint-prezentációkat és táblázatokat megosztani, összeállítani és szerkeszteni.
 • Használhatnak mobilalkalmazásokat (például Word, Excel és PowerPoint) akár a szervezet összes eszközére telepítve, az Enterprise Mobility + Security szolgáltatás által biztosított védelemmel. A rendszerben tárolt adatokhoz így a személyes eszközeiken nem csak hozzáférnek, de kezelhetik is, kiegészíthetik, vagy törölhetnek is közülük bármit.

A frissítések és eszközök kezelése

 • Legyen mindig naprakész a Windows 10 és az Office 365 alkalmazások verzióival kapcsolatban. A legfrissebb biztonsági frissítéseket automatikusan megkapja, ezzel csökkentve az informatikai és rezsiköltségeket is. 2020-tól a Microsoft megszüntette a Windows 7 és az Office 2010 rendszerek támogatását. A Microsoft 365-re való váltás egyszerű módja ezen probléma kezelésének.
 • Kezelje központilag a Windows 10 rendszert futtató összes számítógépet a hálózaton keresztül, egy hatékony admin konzol használatával.
 • Egyszerűsítse a munkavállalói eszközök és szolgáltatások beállítását, kezelését.

Maradjon védett

 • Védje az érzékeny adatait a Windows Defender Antivirus és a BitLocker titkosítással.
 • Őrizze a szervezeti adatokat az összes eszközön, mindig futó védelemmel.
 • Egyszerűsítse a munkavállalói eszközök és szolgáltatások beállítását és kezelését egyetlen informatikai konzollal.

Mindez csak érinti annak összességét, amire a Microsoft 365 képes. Most pedig nézzük meg, melyik csomag a leginkább megfelelő az Ön szervezetének.

A megfelelő Microsoft 365 csomag kiválasztása

A CivilTech 5 különböző Microsoft 365 csomagot kínál:

 • Microsoft 365 Vállalati alap: ingyenes
 • Microsoft 365 Vállalati standard: EUR 2.50/felhasználó/hónap
 • Microsoft 365 Vállalati prémium: 10 licensz ingyen; EUR 4.20/felhasználó/hónap minden további licenszért
 • Microsoft 365 E3: EUR 7.90/felhasználó/hónap
 • Microsoft 365 E5: EUR 21.20/felhasználó/hónap

A megfelelő csomag kiválasztása függ a szervezet méretétől és típusától, a szükséges szolgáltatásoktól, a költségvetéstől és számos egyéb tényezőtől is. Felhő-előfizetéssel azonban aszerint módosíthatja az előfizetést, ahogy a szervezet igényei változnak. Más szóval bármikor bővítheti vagy szűkítheti a csomagot.

Microsoft 365 Vállalati

A Microsoft 365 Business kis- és közepes méretű szervezetek számára van optimalizálva. Magában foglalja a Windows 10 Pro operációs rendszert, és maximum 300 licensz érhető el vele. A csomag szintén tartalmazza az Office 365 letölthető asztali verzióit, és az egyszerű felügyeleti konzolról kezelhető eszközöket is. A nonprofit szervezetek 10 ingyenes Microsoft 365 licenszt kaphatnak.

Microsoft 365 E3 és E5

A Microsoft 365 vállalati nonprofit csomagok (E3 és E5) azon szervezetek számára a legalkalmasabbak, amelyek több mint 300 csapattaggal rendelkeznek (nincs előfizetési korlát). Ezek a csomagok tartalmazzák a Windows 10 Enterprise operációs rendszert és a letölthető Office 365 E3, E5 asztali alkalmazásokat. Az E3 és E5 licensz lehetőségek fontosak azoknak, akik további biztonsági szolgáltatásokat keresnek, például email titkosítást, vagy a HIPAA hatálya alá tartozó érzékeny információkat kezelő szervezetek számára.

Forradalmasítsa küldetése teljesítését a Microsoft 365 segítségével

A szervezet munkatársai számára olyan tanfolyamokat kínálunk, amelyeket a nonprofit szervezetek speciális kihívásainak kezelésére fejlesztettek ki. A Microsoft Digital Skills Centre-en keresztül (Digitális Képességközpont) ingyenes és fizetős tanfolyamokat egyaránt elérhetők nonprofit szakemberek számára, tanuláshoz és képességeik frissítéséhez, hogy a szervezetek összességében hatékonyabbá és biztonságosabbá váljanak.

A Microsoft 365 segítségével lehetősége van arra, hogy a szervezet IT-igényeinek jelentős részét egyetlen, bármikor módosítható előfizetéssel kezeljék.

X
A {link_name} végzi az érvényesítéseket és biztosítja az ügyfélszolgálatot a CIVILTECH.HU partnerei számára. Visit {link_name}arrow