CivilTech-től rendelt Microsoft Office 2019 termékek letöltése és telepítése

Ismerje meg a Microsoft Office 2019 termékek beszerzésének új folyamatát

Az Office 2019-el a Microsoft megváltoztatta az Office csomagok és különálló alkalmazások – mint a Visio és a Project – letöltésének és telepítésének módját Volume Licensing ügyfelek számára. A korábbi Office verziókkal ellentétben, amelyeket Volume Licensing keretében lehetett beszerezni, az Office 2019 termékeket már nem lehet közvetlenül a Volume Licensing Service Center-en (VLSC) keresztül letölteni.

Amennyiben Ön már megrendelte valamely Office 2019 terméket a CivilTech-en keresztül és kapott egy értesítő emailt a VLSC részéről, miszerint licenszszerződése elfogadásra vár, kövesse ezt az útmutatót a termék beszerzéséhez.

Kövesse az Ön által használt operációs rendszerhez tartozó útmutatót.

Windows letöltési és telepítési útmutató Office 2019-hez

Az Office 2019-el kezdődően minden olyan, Windows-hoz való Office termék, amely Volume Licensing-en keresztül érhető el, Click-to-Run technológiát használ a hagyományos Windows Installer helyett. A mennységi licenszes Office 2019 termékeket az Office Deployment Tool (ODT) használatával telepítheti szervezete felhasználói számára.

Szüksége lesz szélessávú, legalább 20 Mbps letöltési sebességű internetkapcsolatra az Office 2019 termékek letöltéséhez. Fontos, hogy az Office 2019 termékekhez Windows 10 szükséges, korábbi Windows verziókon nem fognak futni.

Első lépés: regisztráljon a VLSC oldalán és fogadja el a szoftvermegállapodást

Ha még nem tette meg, regisztráljon a VLSC oldalán és fogadja el az Ön által rendelt Office 2019 termékekre vonatkozó szoftverlicenszelési megállapodást VLSC útmutatónk első és második lépésének végrehajtásával.

Második lépés: szerezze be Office 2019 termékkulcsát a VLSC-ről

 1. Jelentkezzen be a VLSC-be.
 2. Válassza ki a Downloads and Keys fület.
 3. Válassza ki Office 2019 termékét a listából és kattintson a hozzá tartozó Key linkre.
 4. Keresse meg a termékkulcsot a termék neve alatt látható táblázat "Key" oszlopában. A kulcshoz tartozó "Type" oszlopban MAK szerepeljen, ne KMS.
  • Az Office csomagok külön kulccsal rendelkeznek az online funkcionalitáshoz, mint például webappok. Ezek a kulcsok különböznek a MAK termékkucsoktól és nem használhatók az asztali termékek mennyiségi aktiválásához.
 5. Másolja ki a termék egyedi kulcsát a táblázatból és illessze be pl. egy Jegyzettömb dokumentumba, vagy kattintson az "Export all keys: CSV" linkre közvetlenül a terméklista fölött a kulcs-lista CSV formátumban való letöltéséhez (Excel-ben megnyitható). Ez a lista tartalmazza az Ön VLSC profiljához tartozó megállapodások mennyiségi licensz kulcsait.

Harmadik lépés: az Office Deployment Tool (ODT) letöltése

 1. Töltse le az Microsoft Office Deployment Tool eszközt.
 2. A letöltés végeztével nyissa meg és kövesse az utasításokat a fájlok kicsomagolásához az Ön által választott mappába.
 3. Miután végzett, látnia kell egy stup.exe fájlt, valamint néhány .xml kiterjesztésű példa "konfigurációs" fájlt. Törölje az .xml fájlokat, csak a setup.exe fájlra lesz szüksége.

Negyedik lépés: a konfigurációs fájlok letöltése és előkészítése

Töltse le a szükséges konfigurációs fájlokat az alábbi táblázatból. Kattintson jobb gombbal a szükséges fájl linkjére, válassza ki a Link letöltése másként… opciót, majd mentse el a fájlt ugyanabba a mappába, ahová a setup.exe fájlt kicsomagolta a harmadik lépésben.

Innen megtudhatja, hogyan döntheti el, hogy 32 vagy 64-bites verzióra van szüksége.

Következő lépésként kövesse az alábbi utasításokat a VLSC-ről beszerzett termékkulcs konfigurációs fájlhoz való hozzáadásához.

 1. Kattintson a jobb gombbal a konfigurációs fájlra és válassza ki a Szerkesztés menüpontot a fájl Jegyzettömbben való megnyitásához.
 2. Keresse meg a következő szövegrészt a konfigurációs fájlban:
  • PIDKEY="#####-#####-#####-#####-#####"
 3. Illessze be a szövegrészletben a #####-#####-#####-#####-##### helyére a MAK aktivációs kulcsát abból a fájlból, ahová lementette. Az kulcs előtt és után lévő idézőjeleket ne másolja ki.
 4. Mentse el és zárja be a fájlt.

Amennyiben több Office termékhez is igényelt kulcsot, szerkessze a konfigurációs fájlt és adja hozzá az összes olyan termék kulcsát, amelyhez kapott licenszt.

Amennyiben további testreszabásra van szüksége a telepítéshez és rendelkezik IT tapasztalattal, használhatja a Microsoft Office Customization Tool eszközét saját konfigurációs fájljának elkészítéséhez.

Ötödik lépés: a termékek letöltése és telepítése

Megjegyzés: az Office 2019 termékek telepítésével az összes korábbi Office verzió eltávolításra kerül, úgyhogy a futó Office alkalmazásokat mentse el és zárja be.

 1. Navigáljon a setup.exé-t és a konfigurációs fájlokat tartalmazó mappába.
 2. A következő lépésre való előkészületként ki kell másolnia a telepíteni kívánt programhoz tartozó konfigurációs fájl nevét. Ehhez kattintson jobb gombbal a konfigurációs fájlra, válassza ki az Átnevezés, menüpontot, majd nyomja meg a Ctrl+C gombokat a fájlnév kimásolásához. Ezután kattintson máshova a mappában, hogy kilépjen az átnevezésből anélkül, hogy megváltoztatná a fájl nevét.
 3. A következő lépéseket a Parancssor használatával kell végrehajtania, amely egy, a Windows-ban futó szövegalapú parancssoros felhasználói felület. A Parancssor megnyitásához tartsa lenyomva a Shift gombot, kattintson jobb gombbal valahol a setup.exe és a konfigurációs fájlokat tartalmazó mappában, és válassza a Parancssor megnyitása innen menüpontot.
 4. Másolja be a következő szöveget a Parancssorba, de illessze be a "configuration.xml" helyére a kimásolt konfigurációs fájl nevét jobb gombbal való kattintással, majd a Beillesztés menüpont kiválasztásával a Parancssoron belül:
  • setup /download configuration.xml
  • A fájlnév beillesztésekor, amennyiben nem szerepel a végén, adja hozzá az .xml kiterjesztést.
 5. Úgy fog tűnni, mintha semmi sem történne, de a háttérben le fog töltődni a termék. A fájl nagy méretű lesz, így a letöltés hosszabb időt is igénybe vehet. A letöltés befejeztével Ön visszairányításra kerül a Parancssorhoz.
 6. A letöltés végeztével megkezdheti a termék telepítését. Írja be a következő szöveget a Parancssorba, és újfent illessze be a "configuration.xml" helyére a kimásolt konfigurációs fájl nevét jobb gombbal való kattintással, majd a Beillesztés menüpont kiválasztásával:
  • setup /configure configuration.xml
  • Itt is adja hozzá a fájlnévhez az .xml kiterjesztést, ha szükséges.
 7. A telepítés befejeztével visszairányításra kerül a Parancssorhoz. Zárja be a Parancssort és térjen vissza az asztalra. Office 2019 termékei telepítésre kerültek és készen állnak a használatra.

Amennyiben további testreszabásra, vagy részletesebb utasításokra van szüksége, nézze meg a Microsoft Office 2019 IT szakemberek számára szóló telepítési útmutatóját.

macOS letöltési és telepítési útmutató Office 2019-hez

Az Office 2019 for Mac termékek telepítési fájljait nem tudja közvetlen a VLSC oldaláról letölteni, ehelyett egy Volume License (VL) Serializer nevű aktivációs eszközt fog letölteni a VLSC-ről, az Office telepítési fájlokat pedig külön tudja letölteni a Microsoft-tól az Office Content Delivery Network (CDN) hálózaton keresztül.

A lépések végrehajtásához szükséges utasítások elérhetők a VLSC oldalán a Downloads and Keys menüpont alatt az egyes Office 2019 for Mac termékekhez. Ugyanezen lépéseket írjuk le itt részletesebben azon szervezetek számára, amelyeknek több segítségre van szüksége.

Első lépés: regisztráljon a VLSC oldalán és fogadja el a szoftvermegállapodást

Ha még nem tette meg, regisztráljon a VLSC oldalán és fogadja el az Ön által rendelt Office 2019 termékekre vonatkozó szoftverlicenszelési megállapodást VLSC útmutatónk első és második lépésének végrehajtásával.

Második lépés: A Volume License Serializer letöltése és telepítése

 1. Jelentkezzen be a VLSC-be.
 2. Válassza ki a Downloads and Keys fület.
 3. Keresse meg az Ön Office 2019 for Mac termékét a listában és kattintson a Download linkjére.
 4. Kattintson az ablak alján található Continue gombra.
 5. Kattintson a letöltés ikonra (kör lefelé mutató nyíllal) a Volume License Serializer .iso fájl letöltéséhez.
 6. A letöltés befejeztével nyissa meg az .iso fájlt a Volume License Serializer kicsomagolásához.
 7. Futtassa a Volume License Serializer csomagot minden gépen, ahol mennyiségi licenszes Office 2019 for Mac terméket fog telepíteni.

Amennyiben több Office 2019 for Mac terméket rendelt, ismételje meg ezt a folyamatot minden termékkel.

Javasoljuk, hogy Office 2019 for Mac termékei telepítése (következő lépés) előtt futtassa a Volume License Serializer programot, de utána is futtathatja, ha szeretné.

Harmadik lépés: a termékek letöltése és telepítése

Az Office 2019 for Mac termékei Office CDN-ről való letöltésének linkjei a VLSC-n, a termék Download linkjén megnyíló szöveges utasítások között találhatók.

Ugyanakkor az Office 2019 csomaghoz és a különálló alkalmazásokhoz tartozó letöltési linkek közvetlenül a Microsoft oldalán is elérhetők.

Az Office for Mac 2019 csomag esetében eldöntheti, hogy tartalmazza-e a csomag a Microsoft Teams alkalmazást (a Microsoft kommunikációs platformja). A telepítési csomag letöltése után nyissa meg és kövesse az utasításokat a termék telepítéséhez.

Amennyiben szeretné testreszabni a telepítést, vagy részletesebb utasításokra van szüksége, olvassa el a Microsoft IT szakemberek számára írt Office for Mac telepítési útmutatóját.

X
A {link_name} végzi az érvényesítéseket és biztosítja az ügyfélszolgálatot a CIVILTECH.HU partnerei számára. Visit {link_name}arrow