Adatvédelmi nyilatkozat

Bevezetés


A CivilTech szoftver- és hardveradományozó portált a NIOK Alapítvány üzemelteti együttműködésben a San Franciscó-i székhelyű CompuMentor Project d/b/a TechSoup nonprofit szervezettel (435 Brannan Street, Suite 100, San Francisco, California 94017) (a továbbiakban TechSoup).


A CivilTech portálra a szervezetek önkéntesen jelentkeznek, ott adataikat önkéntesen adják meg annak érdekében, hogy az adományozó partnerek termékadományaiban részesülni tudjanak, valamint jogosultság esetén az adományozás lebonyolítása megtörténhessen (kapcsolattartás, szállítás stb.). Az adatok automatikus továbbításra kerülnek a TechSoup-hoz.
Kérjük, olvassa el figyelmesen az adatok kezeléséről szóló további leírást:


1. A portálon beazonosítható és nem beazonosítható személyes adatokat gyűjtünk az adománykérőkről valamint az oldal látogatóiról. Beazonosítható adatokat akkor gyűjtünk, amikor az Ön szervezete regisztrál a rendszeren keresztül. Nem beazonosítható adatok pedig automatikusan keletkeznek, amikor meglátogatja az oldalt. Ezeket az adatokat a rendszerben tároljuk.


2. Ennek a dokumentumnak az a célja, hogy bemutassa az adománykérők számára, hogy milyen típusú információkat gyűjtünk, illetve azt, hogy ezeket az információkat hogyan használjuk fel. A legtöbb esetben az információk gyűjtésének a célja a szolgáltatás minőségének a megőrzése annak érdekében, hogy a szolgáltatást igénybevevők a lehető legjobb tartalmat és szolgáltatást kaphassák az igényeiknek megfelelően. Hacsak a törvény másképp nem rendelkezik (lásd lent), ezeket az információkat bizalmasan kezeljük.

Az adatok bizalmas kezelése

 

1. Vállaljuk az adománykérők és a weboldal látogatói adatainak bizalmas kezelését. Az adatokat nem adjuk tovább, illetve nem értékesítjük harmadik fél számára kereskedelmi, marketingcélú vagy egyéb felhasználásra.

 

Személyes adatok gyűjtése


1. A rendszerben személyes adatokat gyűjtünk a felhasználókról, amikor meglátogatják az oldalt, regisztrálnak a rendszerbe, kérdőívekre válaszolnak, valamint a „cookie” technológia alkalmazásán keresztül. A kapott információkat összeköthetjük harmadik féltől szerzett információkkal (pl. üzleti partnerek, hálózattagok, adományozó partnerek).

 

A személyes adatok felhasználása


1. A személyes adatokat felhasználva alkalmanként felkereshetjük Önöket annak érdekében, hogy promóciós kínálatunkról számoljunk be, adománykéréssel kapcsolatos tanácsokat adjunk, vagy bizonyos esetekben visszajelzést kérjünk a szolgáltatásról, vagy akár információkat, tájékoztató anyagokat küldjünk a NIOK Alapítvány más programjait érintően.

2. A portál látogatóiról gyűjthetünk adatokat, IP címeket, információt a használt operációs rendszerről, kereső programokról annak érdekében, hogy aggregált (összesített) információt tudjunk nyújtani a hirdetőinknek, valamint azért, hogy követni tudjuk a portál használati jellemzőit. Ebből az információból azonban az egyes felhasználók nem azonosíthatóak, azok minden esetben névtelenek maradnak.

3. Minden információt, amelyet Önöktől gyűjtünk e-mailes, telefonos vagy levélben történő kommunikáció során, csak arra az adott ügyre vonatkozóan használunk fel. Ha az ügy érdekében az információkat (pl. személyes adatokat is) meg kell osztanunk munkatársainkkal vagy a rendelés lebonyolítása miatt harmadik féllel, azt csak addig a mértékig tesszük, amíg az valóban hozzájárul az ügy hatékony megoldásához. Egyéb esetben ezeket az adatokat bizalmasan kezeljük.

4. Az adatokat kérésre töröljük a rendszerből, a törlés dátumáig azonban azokat az itt leírt módon kezeljük és felhasználjuk.

Linkek

Az CivilTech portál tartalmaz kapcsokat (linkeket) más weboldalakra is. A NIOK Alapítvány nem felelős e weboldalak személyiségi eljárásmódjáért, illetve tartalmáért.

Fenntartjuk a jogot a következőkre:


1.    Törvény általi kötelezettség teljesítése vagy peres ügyek esetén – ha a perben az adatra szükség lehet – fenntartjuk a jogot az adománykérőkről szóló információk megosztására.
2.    Fenntartjuk a jogot továbbá információk kiadására abban az esetben, ha az segít valamely illegális tevékenységgel kapcsolatos nyomozást.
3.    Fenntartjuk a jogot a személyes adatok megosztására azokban az esetekben, amelyekre a felhasználótól egyértelmű írásos felhatalmazást kaptunk.
4.    Fenntartjuk a jogot, hogy biztonsági okokból figyeljük a felhasználói és a hálózati forgalmat, és megakadályozzuk a jogosulatlan próbálkozásokat az oldalhoz való hozzáféréshez valamint az esetleges károkozást.
5.    Fenntartjuk a jogot, hogy ezen adatvédelmi nyilatkozatot megváltoztassuk. Amennyiben jelentős változtatásra kerül sor, úgy az adománykérőket erről e-mailben értesítjük, vagy egy közleményt helyezünk el erről a honlapon. Az adománykérők, illetve az oldal látogatói felelősek azért, hogy adott esetben elolvassák a változásokat, illetve a módosításokat.

 

Az NIOK Alapítvány adatkezelő tevékenységét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény szabályozásainak megfelelően végzi.

Adatvédelmi nyilvántartási számunk: 01968-0003

Az adatkezelő a hivatkozott törvényben leírtaknak megfelelően kötelezettséget vállal arra, hogy felhasználóinak bármely személyes adat felvétele, rögzítése, kezelése előtt világos, figyelemfelkeltő és egyértelmű közlést tesz közzé, amelyben tájékoztatja őt az adatfelvétel módjáról, céljáról és elveiről. A hozzájárulás megadottnak tekinthető, ha a látogató a jelentkezési lapot kitölti, és a "Felhasználó létrehozása" gombra kattint.