Microsoft Adományozási Program

Fontos változások a Programban 2018. április 1-jétől

Az alábbi változások 2018. április 1-jén léptek érvénybe. Kérjük, tekintsék át a részleteket, hogy a változásokat megfelelően figyelembe tudják venni IT költségvetésük tervezésében. Ezek a változások teszik lehetővé, hogy a Microsoft és a CivilTech továbbra is biztosíthassa a megfelelő technológiákat a nonprofitok számára céljaik eléréséhez.

Milyen változások kerültek bevezetésre?

  • Bizonyos helyben telepíthető termékek kikerültek a Microsoft adományozási programjából. Ezek a termékek azonban visszakerültek a katalógusba kedvezményes áron beszerezhető termékekként az arra jogosult civilszervezeteknek és könyvtáraknak.
  • Megszűnt a kétéves rendelési periódusonként 10 termékcsoportra vonatkozó rendelési korlátozás. Ehelyett immár minden asztali termékből 50 licenszet igényelhetnek az adott rendelési periódusban, a nem rendszermag alapú szerverekből pedig összesen 5 licenszet.

Mi nem változott?

  • A legnépszerűbb helyben telepíthető termékek továbbra is megmaradtak az adományozott termékek között az arra jogosult civilszervezetek és könyvtárak számára.
  • Változatlanul megmaradt a kétévente frissülő rendelési keret.
  • Minden egyéb, az adományozási programra, jogosultságra és rendelésre vonatkozó szabály változatlan formában érvényben maradt.

Gyakran Ismételt Kérdések

Miért változtatott a Microsoft az adományozási programján?

A Microsoft célja, hogy a jelenleginél is több nonprofit szervezet érhessen el minnél nagyobb hatást. Ehhez új támogatási modellt kellett kidolgozniuk, hogy fenntarthatóan működtessék a szoftveraodmányozást az előfizetéses (vagy felhő alapú) modellben.

A Microsoft új Tech for Social Good csapata társadalmi vállalkozásként működik, a profitot teljes egészében visszaforgatják a nonprofitok további támogatásába.

További információ: https://blogs.microsoft.com/on-the-issues/?p=57515

Megváltoztak a jogosultsági feltételek a Microsoft adományozási programjában?

Nem, az adományozott szoftverekre az eddigi jogosultsági feltételek maradtak érvényben. A partnerek közül a Microsoft továbbra is az egyik legszélesebb körben támogató vállalat. Sajnos így is vannak olyan szervezetek, amelyek bár szeretnének szoftveradományhoz jutni, nem felelnek meg a feltételeknek. Reméljük, hogy más szükséges szoftvereket ők is találnak maguknak a CivilTech Programban. Minden esetben igyekszünk jelezni az adományozó partnerek felé, ha olyan nonprofit szervezetek szeretnék használni a termékeiket, amelyek még nem jogosultak erre.

A kedvezményes áron beszerezhető termékeknek is vannak jogosultsági feltételei? Ha igen, azok ugyanazok, mint az adományozott termékeknek?

A jelenlegi álláspont szerint ugyanazok a feltételek vonatkoznak a kedvezményes árú termékeket igénylő szervezetekre, mint az adományokat igénybevevő szervezetekre.

A könyvtárak a továbbiakban is jogosultak Microsoft adományokra a CivilTech Programon keresztül?

Igen, a könyvtárak továbbra is igénybe vehetik az adományozói programot, ahogy a kedvezményes lehetőségeket is.

Milyen változások történtek a termékcsoportokkal kapcsolatban?

A termékcsoport olyan termékek halmaza, amelyek alapvetően ugyanazt a célt szolgálják. Például a teljes operációs rendszer és az operációs rendszer frissítés egy termékcsoportban található. Korábban a jogosult szervezetek termékcsoportonként 50 licenszet igényelhettek, maximum 10 termékcsoportból, és több mint 35 termékcsoport van.

2018. április 1-től kezdődően a jogosult szervezetek már minden Microsoft termékből szabadon választhatnak, anélkül, hogy a 10 termékcsoportra lennének korlátozva. A szerver termékekből továbbra is termékspecifikusan lehet rendelni, azaz a rendszermag alapúakból 25 licenszet, a nem rendszermag alapúakból összesen 5 licenszet.

Mi a különbség a “standard” és a “prémium” termékek között?

A prémium termékekre általában a “Professional” vagy az “Enterprise” névvel hivatkoznak, mint például Office Professional vagy Visio Professional, míg a standard termékekre a “Standard” jelzővel, mint például Office Standard vagy Visio Standard.

Mik a “helyben telepített (on-premises)” szoftverek?

A “helyben telepített” szoftverek azok, melyeket a felhasználó közvetlenül a saját maga által használt gépére telepít, szemben az előfizetéses, felhő alapú termékekkel. További információ: https://en.wikipedia.org/wiki/On-premises_software

Jelenleg nem tudok felhő alapú termékeket használni. 2018. április 1. után tudok még a Microsoft helyben telepített termékeiből igényelni?

Az arra jogosult szervezetek jelenleg is tudnak a CivilTech Programon keresztül a Microsoft helyben telepíthető standard termékeiből igényelni (például Office Standard, Visio Standard).

A Microsoft helyben telepíthető prémium termékei (például Office Professional, Visio Professional) 2018. április 1-je óta mint kedvezményes áron beszerezhető termékek érhetőek el a katalógusban. A TechSoup azért indította kedvezményes programját, hogy Önök továbbra is a termékek teljes skálájához férhessenek hozzá kedvezményes áron.

Meg fog szűnni az adományozási program?

Nem. A Microsoft továbbra is segíteni fogja szoftveradományokkal a nonprofit szervezeteket a jelenleg belátható jövőben. Az elmúlt öt pénzügyi évben a Microsoft több mint 1 milliárd dollár értékben biztosított pénzbeli, szoftver- és szolgáltatásbeli adományokat civilszervezeteknek évente. Ez az elkötelezettség változatlan a részükről. Sőt, az elkövetkező években a Microsoft szeretné megháromszorozni az általa elért civilszervezetek számát azáltal, hogy a lehetőségek szélesebb skáláját kínálja.

A TechSoup több mint 100 elkötelezett adományozó partnerrel dolgozik együtt továbbra is, hogy szoftveradományokkal és rendkívül kedvező áron beszerezhető szoftverekkel segítse a civilszervezetek munkáját világszerte. Folyamatosan dolgozunk a lehetőségeink tágításán, hogy ezzel is jobban ki tudjuk szolgálni partnereinket, és ezt a jövőben sem adjuk fel.

Mi van akkor, ha több helyben telepíthető licenszre van szükségem?

Ha több helyben telepíthető licenszre van szüksége, mint amennyit az adományozási programban igényelni tud, vagy olyan termékek érdeklik, amelyek már nem szerezhetők be az adományozási programban, akkor ezeket 2018. április 1-je után már a kedvezményes program keretében igényelheti.

Ezek a változások azt jelentik, hogy a CivilTech Program meg fog szűnni?

Nem! Továbbra is elkötelezetten állunk a nonprofitok szolgálatában, hogy segítsük őket a küldetésük teljesítésében. A TechSoup és a CivilTech szorosan együttműködik az adományozó partnerekkel, hogy a változó technológiai környezet hatására fejlődő jótékonysági programjukat továbbra is támogassa. Küldetésünk teljesítése érdekében változnak a mi programjaink és fenntarthatósági modellünk is.

Időről időre újabb programokkal és szolgáltatásokkal találkozhatnak majd a CivilTech oldalon. Újabb és újabb módját keressük annak, hogy hozzáadott értéket képviseljünk a civilszervezetek és az adományozó partnerek felé is, és igyekszünk olyan alacsonyan tartani az adminisztrációs díjainkat, amennyire lehetséges.

Amennyiben további kérdése van, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a civiltech@niok.hu e-mail címen.

X
A {link_name} végzi az érvényesítéseket és biztosítja az ügyfélszolgálatot a CIVILTECH.HU partnerei számára. Visit {link_name}arrow