Mi változik 2022. április 4 -én?

Az alábbiakban felsorolt néhány kivételtől eltekintve a helyi telepítésű (on-premises) szoftverek adománytermékei 2022. április 4-től már nem állnak a nonprofit szervezetek rendelkezésére. A helyi telepítésű szoftverek azok a licencek, amelyeket Ön kérvényez, letölt egy eszközre, majd az Ön gépén futnak, például az Office Standard. 2022. április 4-e után a nonprofit szervezetek csak a Windows 11 Pro operációs rendszerhez férhetnek hozzá adományként a helyi telepítésű licencek közül. Kivételt képeznek ez alól azok a nonprofit szervezetek, amelyek megosztott hozzáférésű számítógépes eszközöket üzemeltetnek. Azokban az országokban, ahol az Azure jelenleg nem érhető el, a Windows Server és az SQL Server termékek továbbra is rendelkezésre állnak adományként. (Az aktuális elérhetőség itt tekinthető meg.)

Hogyan juthatok hozzá helyi telepítésű termékekhez 2022. április 4-e után?

Ugyanaz a termékcsomag, amely jelenleg adományként kapható, és néhány korábban rendelkezésre álló termék továbbra is elérhetőek kedvezménnyel, és igényelhetőek a CivilTech-en keresztül a diszkontprogramban. Ezek jellemzően 50-75%-os kedvezményt jelentenek a mennyiségi licences termékek kereskedelmi áraiból, ennek következtében az adminisztrációs díjak körülbelül 3-5-szörösen emelkednek az adományprogramhoz képest. A kedvezmények nem tartalmaznak mennyiségi korlátozást, de legalább 5 licenc igénylése esetén érvényesek.

Milyen Microsoft szoftver kapható adományként 2022. április 4. után?

Az alábbi táblázat a CivilTech Microsoft adományprogramjából kivont termékek mellett mutatja azokat az adománytermékeket, amelyek helyettesíthetik a kivont termékeket. Megjegyzés: Minden termék továbbra is megvásárolható helyi telepítésű termékként a diszkontprogramban.

 

2022. április 4-én kivont helyi telepítésű adománytermékek Alternatív adományozott megoldások
Office 2019
 • Microsoft 365 Vállalati Prémium (10 adományozott licenc) – letölthető Office alkalmazásokat tartalmaz
 • Microsoft 365 Vállalati Alap (300 adományozott licenc) – online Office alkalmazásokat tartalmaz
Windows Upgrade vagy Get Genuine Windows Pro operációs rendszer
Access
 • Microsoft 365 Vállalati Prémium (10 adományozott licenc) - letölthető Office alkalmazásokat tartalmaz
 • Azure Database lehetőségei 3500$ Azure kredit értékben
Dynamics 365 Customer Service (helyi telepítéssel) Power Apps – ingyenes 10 felhasználóig
Dynamics 365 Sales (helyi telepítéssel) Dynamics 365 Sales Enterprise - ingyenes, legfeljebb 5 felhasználóig
Dynamics 365 Team Members (helyi telepítéssel) Power Apps – ingyenes 10 felhasználóig
Visual Studio Test Professional Csak diszkonttermékek érhetők el
Windows Server Essentials Microsoft 365 Vállalati Prémium és Administration (10 adományozott licenc)

Miért hajtja végre a Microsoft ezt a változtatást?

A Microsoft, mint cég hosszú évek óta fejleszti a felhő alapú modelljét. A Microsoft úgy véli, hogy ahhoz, hogy valóban segítse a nonprofit szervezeteket a technológia ígéretének kihasználásában, frissítenie kell saját támogatási és kedvezményeket nyújtó programját. Mindezt annak érdekében, hogy jobban össze tudja hangolni a Microsoft Felhő által nyújtott átfogó lehetőségeket és biztonságot a világ minden tájáról származó nonprofit szervezetek igényeivel. Bővebben itt olvashat erről.

Mi történik, ha nincs hozzáférésem stabil internethez? Hogyan használhatom hatékonyan a felhő alapú technológiákat?

A Microsoft megérti, hogy jelenleg nem minden szervezet képes átállni a felhőre, és jelentős hozzáférési és hardverproblémák vannak világunk számos pontján. A Microsoft 365 Vállalati Prémium licenc letölthető Office-alkalmazásokat tartalmaz, amelyek letöltés után az asztalon érhetőek el, és így függetlenül az internetkapcsolattól tudnak vele dolgozni. Amikor rendelkezik internetkapcsolattal, csatlakoztathatja készülékét, az információk frissülnek és mentésre kerülnek a felhőbe. Továbbá a szervezetek továbbra is vásárolhatnak helyi telepítésű termékeket kedvezménnyel a diszkontprogramban.

Mi az új adományozó program a számítógépes laborok számára?

A helyi telepítésű termékadományok továbbra is rendelkezésre állnak azon szervezetek számára, amelyek csak megosztott hozzáférésű eszközökhöz szükséges szoftvert igényelnek. Számítógépes laboratóriumokat, oktatóközpontokat vagy nyilvános hozzáférést biztosító számítógépeket üzemeltető szervezetek jelentkezhetnek erre a programra, és kérhetnek helyi telepítésű termékeket nyilvános hozzáférési igényeik kielégítésére. Ez a program 2022. április 4-én indul.

Milyen hatással lesz ez a nyilvános könyvtárakra?

A nyilvános könyvtárak 2021. december 31-ig továbbra is kérhetnek helyi telepítésű adományokat. Aktívan együttműködünk a Microsoft Education csapattal annak biztosítása érdekében, hogy a program ezen a napon túl is folytatódhasson – hamarosan megosztunk friss információkat a témával kapcsolatban.

A Microsoft megszünteti a jelenlegi helyi telepítésű termékeim támogatását? Milyen hatással lesz a változás a mostani termékeimre?

Továbbra is használhatja helyi telepítésű termékeit, mivel ezek öröklicencek. A Microsoft mindig közzéteszi az életciklusuk végét elért termékek listáját, amely jelzi, hogy a Microsoft mikor fejezi be a termék- és biztonsági frissítések szolgáltatását ezekhez a licencekhez.

Továbbra is beszerezhetem a Windows és az Office új verzióit?

A Microsoft helyi telepítésű adományai licenceket biztosítanak a rendelkezésre álló termékek legújabb verziójához. A Windows 11 Pro és az Office 2021 októberétől várhatóan elérhető lesz. Azok a szervezetek, akik rendelkeznek ezeknek a termékeknek a régebbi verzióival, ingyenesen frissíthetnek, ha érvényes Frissítési garanciával rendelkeznek. A Frissítési garancia legfeljebb 2 évre szól, és a korábbi adományozási programok iránti kérelmek is tartalmazzák (kivéve a Windows Pro OS – Get Genuine).

Mit jelent ez a TechSoup és nemzetközi hálózata számára?

A TechSoup Global világszerte több mint 400 vállalattal és alapítvánnyal dolgozik együtt – így Magyarországon a NIOK-kal a CivilTech program működtetésében – annak érdekében, hogy a nonprofit szervezetek és nyilvános könyvtárak hozzáférjenek minden szükséges eszközhöz és megoldáshoz, ami céljaik eléréséhez szükséges. A TechSoup Global Network elkötelezett amellett, hogy továbbra is biztosítsa az összes rendelkezésre álló Microsoft megoldást, beleértve a felhőbeli adományokat és a diszkont termékeket, valamint azon helyi telepítésű termékekre vonatkozó kedvezményeket, amelyekről tudjuk, hogy közösségünk gyakran kéri.

Milyen egyéb ajánlatok érhetők el a Microsofton kívül?

Számos irodai- és szervermegoldás áll rendelkezésünkre, amelyek elérhetőek az Ön szervezete számára is. Ide tartoznak a következők:

 • Irodai megoldások: G Suite nonprofit szervezeteknek
 • Kommunikációs és együttműködési eszközök: Adobe Acrobat Pro DC, Asana, DocuSign, Slack, Workplace from Facebook, Zoom
 • Felhő fájltárolás: Box, DropBox, Google Drive
 • Távoli elérés eszközei: Team Viewer
 • Biztonság: Bitdefender, NortonLifeLock, Veritas

Változik-e a programokra való jogosultság?

A Microsoft programokra való jogosultság jelenleg nem változik. A jogosultsági feltételek itt találhatóak: https://www.civiltech.hu/donor_eligibility#Microsoft.

A helyi telepítésű licencek továbbra is rendelkeznek Frissítési garanciával?

2022. január 1-jétől a Frissítési garancia NEM az adománytermék része. A Frissítési garanciát csak külön termékként vagy licenccsomagként lehet a diszkontprogram keretében beszerezni. A Frissítési garancia előnyök közé tartoznak az ingyenes szoftverfrissítések, az Office nyelvi kiegészítő csomagjai, az otthoni használatra szánt Office-csomagok és így tovább. (A részletek itt találhatók.)

Mi a Microsoft felhasználási követelménye a felhőadományozási ajánlatokhoz?

A Microsoft jelenleg megköveteli, hogy a licencelt felhasználók 85%-ának legalább egy Microsoft 365 felhőszolgáltatást kell használnia az elmúlt 90 napban. Ezen felhőszolgáltatások közé tartozik az Exchange Online, a Yammer, a Microsoft Teams és a Microsoft 365 Apps. Ez nem tartalmazza a telepített vagy helyi telepítésű megoldásokat. A licencelt felhasználók azokra a licencekre vonatkoznak, amelyeket egy adott felhasználóhoz rendeltek hozzá. Ez a követelmény minden felhőlicencre vonatkozik, amelyek ingyenesen elérhetők a felhasználók számára, és amelyeket a Microsoft kedvezményes licencként emleget.

Melyek a következő lépések a nonprofit szervezetek számára, és hogyan segíthet a TechSoup Global Network?

Megértjük, hogy ez hatással lehet a jövő évi technológiai tervezésére és költségvetésére.

 • Webináriumok szervezése kérdések megválaszolásához. Ebben a hónapban két webináriumot is szervez a TechSoup, hogy megválaszoljuk a felmerülő kérdéseket. Bátran tegye fel kérdéseit előre, hogy minél több kérdésre válaszolhassunk. Regisztráljon ezekre az eseményekre itt.
 • Itt az ideje, hogy gondolkodjon hibrid megoldásokon. Tisztában vagyunk azzal, hogy ezek a változtatások hatással lehetnek a költségvetésére és a tervezésre, és támogatni szeretnénk Önt az informatikai igényeinek megfelelő döntések meghozatalában. Ha további helyi telepítésű licencekre van szüksége, fontolja meg adományfelhő-ajánlat hozzáadását is annak biztosítása érdekében, hogy csapata megkezdhesse a dokumentumok mentését a felhőbe, és ismerkedjen meg a Teams használatával. Több száz egyéb termékkínálatunk és megoldásunk is rendelkezésre áll annak biztosítására, hogy szervezete digitálisan rugalmas legyen. Azért vagyunk itt, hogy segítsünk. A következő források segíthetnek megérteni, hogy mi áll rendelkezésre, és hogyan segíthetünk.
 • Fejlessze csapatának képességeit. A TechSoup Microsoft Digital Skills Center, amely a TechSoup Courses kínálatunk része, már világszerte több mint 40 ezer nonprofit szakembert támogatott képzéssel és készségekkel, amelyek segítenek új megoldások elfogadásában és a meglévő megoldások értékének maximalizálásában.
X
A {link_name} végzi az érvényesítéseket és biztosítja az ügyfélszolgálatot a CIVILTECH.HU partnerei számára. Visit {link_name}arrow