Honlapunkon megrendelhető termékek mellett léteznek olyan ingyenes, szabad szoftverek, amelyek megfelelő alternatívát jelenthetnek a Microsoft szoftverekkel szemben. Összeállítottunk egy listát az általunk ismert és hasznosnak gondolt ingyenesen elérhető szoftverekről azzal a céllal, hogy segítsük a civil szervezetek mindennapi munkáját.

Az operációs rendszerek terén ilyennek tekinthetőek bizonyos Linux szoftverek, az irodai programok terén pedig méltán népszerű a magyar nyelvű Open Office. A civil szervezetek informatikai kívánalmainak is megfelelő szoftverek közül néhány hasznos darab letölthető az FSF.hu alapítvány honlapjáról, illetve fel lehet keresni a magyar nyelvű Linux kiadások weboldalait is. Részletes ismertetővel rendelkező honlap például a http://www.ubuntu.hu/, ahol a komplett, ingyenes operációs rendszer letölthető és utána telepíthető bárkinek a számítógépére.

Az alábbi linkeken tudják letölteni a szoftvereket, további információhoz jutni, illetve segítséget kérni a telepítéshez.

Amennyiben ismer további ingyenesen letölthető szoftvert, amik segítenék a civil szervezetek munkáját kérjük, küldje el a következő címre civiltech@niok.hu, hogy bővíteni tudjuk listánkat.

Köz- és felsőoktatási intézményekben dolgozók és diákok számára elérhető Office 365 a Tisztaszoftver Programban: Microsoft Office 365

Bárki számára elérhető Office 365 mobilra és táblagépre:

X
A {link_name} végzi az érvényesítéseket és biztosítja az ügyfélszolgálatot a CIVILTECH.HU partnerei számára. Visit {link_name}arrow