Microsoft Útmutató

Microsoft Adományozási Program ─ Jogosultság, rendelési keret és termékvisszaküldések

Korlátozások:

Oldalunkon bemutatjuk azokat a szervezet típusokat, melyek jogosultak Microsoft adományokat kapni a CivilTech Programon keresztül, illetve a rendelések gyakoriságát és mennyiségét szervezetenként.

Szervezeti típusok, amelyek jogosultak Microsoft adományokat kapni

Microsoft adomány a Magyarországon bejegyzett közhasznú egyesületek, alapítványok, közalapítványok, nonprofit gazdasági társaságok, valamint könyvtárak számára érhető el. Néhány nonprofit szervezet nem jogosult Microsoft adományt kapni, mint például oktatási intézmények, egészségügyi hálózat és a nem nyilvános könyvtárak.

Azok a szervezetek, amelyek kor, etnikum, nem, nemzeti hovatartozás és származás, fogyatékosság, faj, méret, vallás, szexuális beállítottság vagy gazdasági-társadalmi háttér alapú diszkriminációt népszerűsítenek, támogatnak vagy folytatnak, nem jogosultak részt venni a programban. Azon szervezeteknek, amelyek termékeket kívánnak kapni jelen program keretein belül, hajlandónak és képesnek kell lenniük bizonyítani, hogy nem folytatnak diszkriminációt a felsoroltak mentén.

Szabályok nyilvános könyvtárak számára

A nyilvános könyvtárak azon számítógépekre igényelhetnek Microsoft szoftveradományt, amelyek az olvasóközönség rendelkezésére állnak, valamint azon nem nyilvános számítógépekre és szerverekre, amelyek ezek kiszolgálását végzik.

Microsoft rendelések mennyisége és gyakorisága

A Microsoft egy adott rendelési kereten belül biztosít termékadományokat nonprofit szervezetek és nyilvános könyvtárak számára, melyeket a szervezetek egy kétéves rendelési perióduson belül igényelhetnek. Az Ön szervezetének első adománykérése 2011. július 27-e után a folyamatosan ismétlődő kétéves ciklus kezdetét jelenti. Egy kétéves időszakon belül minden jogosult nonprofit szervezet és nyilvános könyvtár kérhet:

 • Akár 10 termékcsoportból termékcsoportonként maximum 50 licencet asztali számítógépekre, illetve csak licencet igénylő terméket
 • Maximum 25 rendszermag alapú szerver terméket termékcsoportonként
 • Maximum öt nem rendszermag alapú szerver terméket függetlenül a termékcsoporttól.

Nincs limit arra vonatkozóan, hogy egy szervezet hányszor kérhet Microsoft adományt egy kétéves cikluson belül mindaddig, amíg ki nem merítette a rendelési keretet. A két év letelte után egy új kétéves periódus kezdődik, és a rendelési keret felső korlátját visszaállítjuk.

A termékcsoportokról

A termékcsoport bizonyos termékek csoportja, melyek alapvetően ugyanazt a célt szolgálják egy szervezet számára. Például minden Windows operációs rendszer mint termék egy termékcsoportba tartozik, beleértve a Windows XP Professionalt, Windows Vista Businesst, Windows 7 Professionalt, Windows 7 Enterprise-t és Windows 8.1 Enterprise Upgrade-et minden nyelven és egyaránt a 32-bites és a 64-bites verzióban is. Egy termék termékcsoportja megjelenik a részletes termékleírás mellett.

A maximum 10 termékcsoportról

Egy szervezet maximum 10 termékcsoportból igényelhet terméket. Például, ha egy szervezet igényelt Office Professional Plust, Visiot, Windows Servert és Windows Server CAL-t, ez 4 igénylést jelent a 10 kiosztható termékcsoportból.

A maximum egy termékcsoporton belül igényelhető termékekről

Egy szervezet maximum 50 terméket igényelhet termékcsoportonként egy kétéves rendelési perióduson belül egyéni számítógépeken futó alkalmazásokra (pl. asztali számítógépen vagy laptopon), rendszermag alapú szerverekre (ebből maximum 25 terméket, mivel egy termék kéz mag licenszelését teszi lehetővé), szerver alkalmazásokra (CALs), menedzsment licencekre és más termékekre, melyek biztosítják a kapcsolatot vagy az irányítását egy szerver alkalmazásnak.

A termékek maximális száma vonatkozik az egy termékcsoporton belüli összes termék kombinációjára is. Például ha egy szervezet igényel 10 Office Professional Plus terméket angol nyelven, 10-et spanyol nyelven, 10-et francia nyelven és 10 Office-t Mac-hez, ez 40 darab termék rendelést jelent az Office Suite termékcsoportból, és még 10 termék rendelhető ezen termékcsoporton belül.

Ez az 50 darab termék rendelési keret általában egy szervezet számára lehetővé teszi egy bizonyos termék 50 gépre való telepítését. Szervezetek, akik összetett Windows operációs rendszereket futtatnak egyéni számítógépeken általában csak annyi gépre telepíthetik a terméket, ahány licencet rendeltek. Lásd Mennyiségi Licence Megállapodás és Termék Használati Jogok.

A maximális nem rendszermag alapú szerver termék rendelésekről

Egy szervezet összesen 5 nem rendszermag alapú szerver terméket igényelhet egy kétéves perióduson belül. A szerver termékek származhatnak egy termékcsoportból, vagy akár 5 termékcsoportból is mindaddig, amíg ezzel a maximális 10 termékcsoportot nem haladja meg a szervezet igénylése az adott kétéves perióduson belül.

Például egy szervezet rendelheti bármelyiket az alábbiak közül:

 • 1 termék a Windows Server Essentials csoportból, 2 termék az Exchange Szerver termékcsoportból és 1 termék a SQL Server (Server/CAL) termékcsoportból, vagy
 • 3 termék a SharePoint Server csoportból és 2 termék az SQL Server (Server/CAL) csoportból

Néhány szerverhez szükség van menedzsment licencre vagy CAL-okra, hogy működni tudjanak a számítógép-hálózattal. Menedzsment licencek és a CAL-ok külön tételek és egy termékcsoportba tartoznak maximum 50 termékes kerettel.

A kétéves periódusról

Az Ön szervezetének kétéves adományozási időszaka akkor kezdődik, mikor a szervezet leadja az első rendelését Microsoft termékadományra. Ha az Ön szervezete igényelt már Microsoft adományt 2011. július 27-e előtt, akkor a rendelési időszak újraindul, és az új kétéves periódus a 2011. július 27-e utáni első Microsoft adománykéréssel kezdődik.

Az Ön szervezetének rendelési periódusa ettől a kezdeti időponttól tart két évig. Ez azonnal újraindul és tart újabb két évig, és így tovább. Például, ha egy szervezet kétéves ciklusa 2011. október 12-én kezdődik, akkor a következő kétéves időszak 2013. október 12-én kezdődik, amikor is a szervezet rendelési keretének felső korlátja visszaáll.

Microsoft Adományozási Központ

Regisztrált szervezetek meglátogathatják a Microsoft Adományozási Központ oldalát, ahol láthatják a saját kétéves ciklusuk időpontjait, illetve azt, hogy mennyi érhető még el a teljes rendelési keretükből. (Be kell jelentkezni ahhoz, hogy az oldal látható legyen. Ha nincs link az oldalon, akkor a szervezet nem jogosult Microsoft adományokat kapni a CivilTech programon keresztül.)

Példák

A következő példák segítenek megérteni, hogy hogyan működnek együtt a különböző rendelési korlátok.

„A” szervezet

„A” szervezet 10 Office Professional Plus terméket igényelt angol nyelven, 10-et spanyol nyelven, 10-et franciául és 10 Office-t Mac-re. A szervezet emellett rendelt 10 darab Windows 7 terméket spanyol nyelven és 10 Windows Vista terméket franciául.

 • A szervezet a 10-ből 2 termékcsoportból igényelt, így még 8-ból rendelhet.
 • Az Office Suite termékcsoportból 40 terméket igényelt, és még rendelhet 10-et.
 • A Windows Desktop Operációs Rendszerek termékcsoportból 20 terméket rendelt, és még 30-at igényelhet.

„ B” szervezet

„B” szervezet igényelt 1 Project Szervert, 29 Project Szerver CAL-t, 10 Project Professionalt, 20 Project Standard-et.

 • A szervezet a 10 termékcsoportból 3-ból rendelt, így még 7-ből igényelhet.
 • A Project Server CAL termékcsoportból 29 terméket rendelt, és igényelhet még 21-et.
 • A Project Desktop termékcsoportból 30 terméket rendelt (10 Project Professionalt és 20 Project Standard-et), és még 20-at igényelhet.
 • 1 nem rendszermag alapú szerver terméket igényelt, még 4-et igényelhet.

„C” szervezet

„C”szervezet igényelt 50 Office Professional Plus terméket, 16 Windows Server Standard-ot, 1 Exchange Server Standard Edition-t, 50 Core CAL Suite-ot és 15 Windows Remote Desktop Services User CAL-t.

 • A szervezet a 10 termékcsoportból 5-ből rendelt, így még 5-ből igényelhet.
 • Az Office Suite és Core CAL Suite termékcsoportból 50 terméket igényelt , így többet már nem igényelhet.
 • A Windows Remote Desktop Services CAL termékcsoportból 15 licencet rendelt, 35-öt igényelhet még.
 • 1 nem rendszermag alapú szerver terméket igényelt, még 4-et igényelhet.

„D” szervezet

„D” szervezet 16 Windows Server Standard-et igényelt és 50 Windows Server CAL-t. Emellet igényelt 1 SQL Server Standard (Server/CAL) szervert és 25 SQL Server CAL-t .

 • A szervezet a 10 termékcsoportból 4-ből rendelt, így még 6-ból igényelhet.
 • A Windows Server termékcsoportból 16 terméket rendeltek, így még 9-et igényelhetnek. A Windows Server CAL csoportra vonatkozó keretüket maximálisan kihasználták.
 • Az SQL Server CAL termékcsoportból 25 terméket rendeltek, még 25-öt igényelhetnek a rendelési ciklusban..
 • Egy nem rendszermag alapú szerver terméket rendeltek, így még négyet igényalhetnek.

Visszatérítések és termékvisszaküldések

Ha vissza kíván küldeni, vagy ki akar cserélni egy Microsoft által adományozott terméket, akkor a kérelemben foglalt teljes Microsoft-részt vissza kell küldenie, és új kérelmet kell benyújtania azokra a Microsoft tételekre, amelyeket meg szeretne kapni.

Mivel minden Microsoft termék csak letölthető formában áll rendelkezésre, a visszaküldés elfogadására csak akkor kerül sor, ha még egyik szoftvert sem telepítette, és az adományt 60 napon belül kapta meg.

Ha Microsoft szoftveradományt kíván visszaküldeni vagy kicserélni, kérjük, hívja a NIOK Alapítványt a +36-1-315-3151-es telefonszámon. Mivel csere esetén időigényes folyamatról van szó (1-2 hónapot is igénybe vehet), kérjük és javasoljuk, hogy még megrendeléskor győződjenek meg arról, hogy megfelelő termékeket választottak ki.

A szervezet adományozási limitjét a visszaküldés megtörténte után lehetőleg 8 munkanapon belül állítjuk vissza.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Get Genuine Windows Megállapodás Kis- és Közepes Méretű Szervezetek Részére program keretében elérhető termékek esetén más szabályok állnak fenn, mint a Microsoft Adományozó Programban elérhető termékeknél.