Frissült a Microsoft Szoftver Adományozó Program

Microsoft Adományozási Program

Fontos változások a Programban április 1-jétől

Az alábbi változások 2018. április 1-jén lépnek érvénybe. Kérjük, tekintsék át a részleteket, hogy a változásokat megfelelően figyelembe tudják venni IT költségvetésük tervezésében. Ezek a változások teszik lehetővé, hogy a Microsoft és a CivilTech továbbra is biztosíthassa a megfelelő technológiákat a nonprofitok számára céljaik eléréséhez.

Milyen változások lesznek?


  • Bizonyos helyben telepíthető termékek kikerülnek a Microsoft adományozási programjából. Ezek a termékek azonban hamarosan visszakerülnek a katalógusba kedvezményes áron beszerezhető termékekként az arra jogosult civilszervezeteknek és könyvtáraknak.
  • Megszűnik a kétéves rendelési periódusonként 10 termékcsoportra vonatkozó rendelési korlátozás. Ehelyett immár minden asztali termékből 50 licenszet igényelhetnek az adott rendelési periódusban, a nem rendszermag alapú szerverekből pedig összesen 5 licenszet.

Mi nem fog változni?


  • A legnépszerűbb helyben telepíthető termékek továbbra is megmaradnak az adományozott termékek között az arra jogosult civilszervezetek és könyvtárak számára.
  • Változatlanul megmarad a kétévente frissülő rendelési keret.
  • Minden egyéb, az adományozási programra, jogosultságra és rendelésre vonatkozó szabály változatlan formában érvényben marad.

Gyakran Ismételt Kérdések


Miért változtat a Microsoft az adományozási programján?

A Microsoft célja, hogy a jelenleginél is több nonprofit szervezet érhessen el minnél nagyobb hatást. Ehhez új támogatási modellt kellett kidolgozniuk, hogy fenntarthatóan működtessék a szoftveraodmányozást az előfizetéses (vagy felhő alapú) modellben.

A Microsoft új Tech for Social Good csapata társadalmi vállalkozásként működik, a profitot teljes egészében visszaforgatják a nonprofitok további támogatásába.

További információ: https://blogs.microsoft.com/on-the-issues/?p=57515


Megváltoznak a jogosultsági feltételek a Microsoft adományozási programjában?

Nem, az adományozott szoftverekre az eddigi jogosultsági feltételek maradnak érvényben. A partnerek közül a Microsoft továbbra is az egyik legszélesebb körben támogató vállalat. Sajnos így is vannak olyan szervezetek, amelyek bár szeretnének szoftveradományhoz jutni, nem felelnek meg a feltételeknek. Reméljük, hogy más szükséges szoftvereket ők is találnak maguknak a CivilTech Programban. Minden esetben igyekszünk jelezni az adományozó partnerek felé, ha olyan nonprofit szervezetek szeretnék használni a termékeiket, amelyek még nem jogosultak erre.


A kedvezményes áron beszerezhető termékeknek is lesznek jogosultsági feltételei? Ha igen, azok ugyanazok lesznek, mint az adományozott termékeknek?

A jelenlegi álláspont szerint ugyanazok a feltételek fognak vonatkozni a kedvezményes árú termékeket igénylő szervezetekre, mint az adományokat igénybevevő szervezetekre.


A könyvtárak a továbbiakban is jogosultak lesznek Microsoft adományokra a CivilTech Programon keresztül?

Igen, a könyvtárak továbbra is igénybe vehetik az adományozói programot, ahogy a kedvezményes lehetőségeket is.


Milyen változások lesznek a termékcsoportokkal kapcsolatban?

A termékcsoport olyan termékek halmaza, amelyek alapvetően ugyanazt a célt szolgálják. Például a teljes operációs rendszer és az operációs rendszer frissítés egy termékcsoportban található. Jelenleg a jogosult szervezetek termékcsoportonként 50 licenszet igényelhetnek, maximum 10 termékcsoportból, és több mint 35 termékcsoport van. Erről bővebbet megtudhatnak itt: https://www.techsoup.org/support/articles-and-how-tos/microsoft-eligibility.

2018. április 1-től kezdődően a jogosult szervezetek már minden Microsoft termékből szabadon választhatnak, anélkül, hogy a 10 termékcsoportra lennének korlátozva. Amely terméknél nincs külön jelölve, abból 50 licenszet rendelhetnek a kétéves rendelési periódusban. A szerver termékekből továbbra is termékspecifikusan lehet rendelni, azaz a rendszermag alapúakból 25 db-ot, a nem rendszermag alapúakból összesen 5 db-ot.


Mi a különbség a “standard” és a “prémium” termékek között?

A prémium termékekre általában a “Professional” vagy az “Enterprise” névvel hivatkoznak, mint például Office Professional vagy Visio Professional, míg a standard termékekre a “Standard” jelzővel, mint például Office Standard vagy Visio Standard.


Mik a “helyben telepített (on-premises)” szoftverek?

A “helyben telepített” szoftverek azok, melyeket a felhasználó közvetlenül a saját maga által használt gépére telepít, szemben az előfizetéses, felhő alapú termékekkel. További információ: https://en.wikipedia.org/wiki/On-premises_software


Jelenleg nem tudok felhő alapú termékeket használni. Április 1. után tudok még a Microsoft helyben telepített termékeiből igényelni?

Az arra jogosult szervezetek április 1-je után is tudnak a CivilTech Programon keresztül a Microsoft helyben telepíthető standard termékeiből igényelni (például Office Standard 2016, Visio Standard).

A Microsoft helyben telepíthető prémium termékei (például Office Professional 2016, Visio Professional) április 1-je után mint kedvezményes áron beszerezhető termékek lesznek elérhetőek a katalógusban. A TechSoup azért indítja kedvezményes programját, hogy Önök továbbra is a termékek teljes skálájához férhessenek hozzá kedvezményes áron. Éppen ezért igyekszünk a kedvezményes programot április 1-je után minnél hamarabb beindítani.


Meg fog szűnni az adományozási program?

Nem. A Microsoft továbbra is segíteni fogja szoftveradományokkal a nonprofit szervezeteket a jelenleg belátható jövőben. Az elmúlt három pénzügyi évben a Microsoft több mint 1 milliárd dollár értékben biztosított pénzbeli, szoftver- és szolgáltatásbeli adományokat civilszervezeteknek évente. Ez az elkötelezettség változatlan a részükről. Sőt, az elkövetkező három évben a Microsoft szeretné megháromszorozni az általa elért civilszervezetek számát azáltal, hogy a lehetőségek szélesebb skáláját kínálja.

A TechSoup több mint 100 elkötelezett adományozó partnerrel dolgozik együtt továbbra is, hogy szoftveradományokkal, és rendkívül kedvező áron beszerezhető szoftverekkel segítse a civilszervezetek munkáját világszerte. Folyamatosan dolgozunk a lehetőségeink tágításán, hogy ezzel is jobban ki tudjuk szolgálni partnereinket, és ezt a jövőben sem adjuk fel.


Mi van akkor, ha több helyben telepíthető licenszre van szükségem?

Ha több helyben telepíthető licenszre van szüksége, mint amennyit az adományozási programban igényelni tud, vagy olyan termékek érdeklik, amelyek már nem szerezhetők be az adományozási programban, akkor ezeket nem sokkal április 1-je után már a kedvezményes program keretében igényelheti. Hozzájuthatnak majd ezekhez licenszekhez a Microsoft hivatalos nonprofit kiszolgáló partnereitől is, vagy közvetlenül a Microsofttól.


Ezek a változások azt jelentik, hogy a CivilTech Program meg fog szűnni?

Nem! Továbbra is elkötelezetten állunk a nonprofitok szolgálatában, hogy segítsük őket a küldetésük teljesítésében. A TechSoup és a CivilTech szorosan együttdolgozik az adományozó partnerekkel, hogy a változó technológiai környezet hatására fejlődő jótékonysági programjukat továbbra is támogassa. Küldetésünk teljesítése érdekében változnak a mi programjaink és fenntarthatósági modellünk is.

Időről időre újabb programokkal és szolgáltatásokkal találkozhatnak majd a CivilTech oldalon. Újabb és újabb módját keressük annak, hogy hozzáadott értéket képviseljünk a civilszervezetek és az adományozó partnerek felé is, és igyekszünk olyan alacsonyan tartani az adminisztrációs díjainkat, amennyire lehetséges.


További információért olvassa el a CivilTech Microsoft szoftveradományozási programra vonatkozó cikkét.

Amennyiben további kérdése van, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a civiltech@niok.hu e-mail címen.