Cloud Computing felmérés

Felhőtechnológia és a nonprofit szektor

A CivilTech Program 2012-ben a TechSoup Globallal együttműködve felmérést készített a nonprofit szervezetek körében szerte a világon, hogy jobban megismerje a szervezetek jelenlegi technológiai infrastruktúráját, illetve jövőbeli terveiket a felhőtechnológia bevezetésére vonatkozóan. 88 országból több mint 10.500-an válaszolták meg kérdéseinket, mely adatokat örömmel adtunk hozzá folyamatosan fejlődő adatbázisunkhoz nonprofit szervezetekről és az őket támogatókról.

Milyen eredményt kaptunk?

A nonprofit szervezetek használják a felhőt. Világszerte a válaszadók 90%-a jelölte meg, hogy használja a felhőtechnológia valamilyen fajtáját az ún. „könnyű” szolgáltatásoktól kezdve, mint például az e-mail és közösségi háló, a „nehéz” szolgáltatásokig, mint amilyen az adatbázis és a webkonferencia is.

Vannak akadályok. A felmérés kimutatta, hogy a tudás hiánya a legnagyobb akadály további felhőadaptációk bevezetéséhez, mivel ezt a válaszadók 86%-a jelölte meg.

Továbbá kiderült,hogy:

  • a nonprofit szervezetek 79%-a szerint a felhőtechnológia bevezetésének legnagyobb előnye az adminisztrációhoz kötődik, melyet a költség és az együttműködések kialakításának javuló lehetősége követ,
  • a nonprofit szervezetek 53%-a tervezi, hogy az elkövetkező pár évben infrastruktúrájuk jelentős részét telepítik át felhőalapú rendszerekbe és szolgáltatásokba.

Hogyan lesz az Ön szervezetének összehasonlítási lehetősége? A beszámolóban részletesen lebontottuk mind globális mind pedig regionális szinten, hogy jelenleg milyen felhőalkalmazásokat használnak a nonprofit szervezetek, illetve azt, hogy melyek bevezetését tervezik a jövőben. Ha érdekli, hogy az Önéhez hasonló szervezetek használnak-e valamilyen felhőalapú eszközt (például irodai vagy számviteli programokat, együttműködési szoftvereket), beszámolónkban megtalálja rá a választ.

Még ennél is több! Tudja meg, mik lettek a felmérés fő eredményei. Ismerje meg, milyen a Számítási felhő (Cloud Computing) helyzete a nonprofit szervezetek körében szerte a világon, hogy mit tartanak a szervezetek a legnagyobb kihívásnak és előnynek a felhőtechnológiával kapcsolatban.

Olvassa el a beszámolót

Amiért elkészítettük ezt a felmérést

A felmérés elkészítésekor három fő cél lebegett a szemünk előtt:

  • felmérni azt, hogy a nonprofit szervezetek hogyan válaszolnak a Számítási felhő (Cloud Computing) jelenlegi felhasználásával kapcsolatban,
  • megtudni, hogy a szervezetek milyen akadályait és előnyeit látják a Számítási felhőnek (Cloud Computing),
  • jobban megismerni ezen szervezetek terveit a felhőtechnológiák bevezetésére vonatkozóan.

Röviden összefoglalva, reményeink szerint az, hogy megértjük a nonprofit szervezetek perspektíváját a felhővel kapcsolatban, nemcsak jobb belátást biztosít a nonprofit szervezetek életébe, hanem a CivilTech Adományozói Programot is segíti. Másokkal együtt a TechSoup Global jobban tudja támogatni a nonprofit szervezeteket abban, hogy jól informált döntéseket hozhassanak azzal kapcsolatban, mely felhő megoldás lehet számukra a megfelelő.

A Google Nonprofit Szervezetnek rövid bemutatása felhasználói szempontból angol nyelven elérhető itt.

Az Office 365 rövid bemutatása felhasználói szempontból angol nyelven elérhető itt.

A Google Nonprofit Szervezeteknek és az Office 365 összahasonlítása angol nyelven elérhető itt.